james michael tyler jobaratok gunther

Elhunyt James Michael Tyler, a Jóbarátok Gunthere

Október 21-én hunyt el prosztatarákban, amivel 2018 óta küzdött. James Michael Tylert a világ úgy ismeri, mint Gunther a Jóbarátokból, a Central Perk kávézó tulajdonosa, aki fülig szerelmes Rachelbe, mindemellett pedig szerető férj, színész, zenész és rákellenes nagykövet volt.


Betegségéről a Jóbarátok: Újra együtt megjelenése után vallott, ezért is nem tudott részt venni személyesen a műsorban. Online bejelentkezésével viszont mosolyt csalt minden rajongó arcára.

„Ez volt életem legemlékezetesebb 10 éve. Nem is tudtam volna jobbat elképzelni"

— mondta James Michael Tyler a különleges epizódban.

A sorozat 150 részében bukkant fel karaktere. A különc pincér nagyon sok emlékezetes jelenttel tette még színesebbé a műsort. Azóta kiderült, hogy eredetileg csupán háttérszereplőnek szánták, a rajongók viszont annyira megkedvelték, hogy visszatérhetett az összes évadban.

Másik érdekesség Guntherrel kapcsolatba, hogy szőkített frizurája nem volta a szerep része. Tyler haján egyik ismerőse, aki fodrásznak tanult, egy nappal a meghallgatás előtt kísérletezett, és ez lett a végeredmény. A producernek annyira megtetszett, hogy megtartotta az érdekes hajszínt.

Login • Instagram

„A Jóbarátok nem lett volna ugyanolyan nélküled. Köszönet a nevetésért, amit a sorozatba és mindannyiunk életébe hoztál. Nagyon fogsz hiányozni"

— emlékezett meg egykori kollégájáról Jennifer Aniston közösségi oldalán.