A Kaliforniába jöttem című sorozat szereplői

Hol van most Phil bácsi, Jazz és Hilary? — Itt tartanak a Kaliforniába jöttem sztárjai​

A Kaliforniába jöttem a 90-es évek egyik legsikeresebb sitcom sorozata volt, melyben többek között Will Smith is megalapozta karrierjét. Róla mindenki tudja, hogy mivel foglalkozik napjainkban, na de mi történt a többi szereplővel? Hol tartanak most?


James Avery (Philip Banks)

Avery a szigorú, mégis szeretetre méltó családfőt, Phil bácsit alakította. Az évadokban olyan emberként tűnt fel a képernyőkön, aki nagyon szerette gyerekeit, de szigorú elvárásai is voltak irányukba, unokaöccséből pedig egy sikeres férfit próbált faragni. Miután a sorozatnak vége lett, továbbra is a színészi pályán tevékenykedett, és olyan nagyszabású sorozatokban kapott szerepeket, mint a Sparks és az Azok a 70-es évek showban. Mindemellett népszerű szinkronhang is volt, 2013-ban azonban elhunyt egy nyitott szívműtét komplikációi miatt. Will Smith így emlékezett meg róla:

„A színészet, az élet és a tiszteletreméltó emberi lét legnagyobb leckéi közül néhányat James Averynek köszönhetek. Minden fiatalembernek szüksége van egy Phil bácsira. Nyugodjon békében."

Janet Hubert (Vivian Banks)

Hubert három évadon keresztül játszotta Vivian szerepét, majd a folytatást megelőzően elbocsájtották. A 2020-as visszatekintő epizódban elmondta, hogy tud arról, miképp járult hozzá Will Smith a kirúgásához. Elmondása szerint zűrös volt a magánélete, hiszen egy bántalmazó házasságban ragadt, a sorozatra pedig nem akart aláírni egy negyedik évados szerződést. A különkiadásban a színészek elásták a csatabárdot. A tehetséges színésznő olyan sorozatokban tűnt fel később, mint a Szívek szállodája, valamint a General Hospital, legutóbb pedig A póz című drámasorozat egyik epizódjában láthatta a közönség.

Daphne Maxwell Reid (Vivian Banks)

Janet Hubert kirúgása után Maxwell vette át Viv néni szerepét, melynek a további évadokban egy másik, sokkal halkszavúbb, szerényebb jellemmel rendelkező, háziasszony karaktert adott. A sorozat után egy másik sitcomban, a Sister, Sisterben tűnt fel férjével, majd további drámasorozatokban is. Legutóbb a Kaliforniába jöttem újragondolásában, a Bel-Airben játszott egy cameo szerepet.

Alfonso Ribeiro (Carlton Banks)

Will előkelő és konzervatív unokatestvére, Carlton elsődlegesen fergeteges táncáról vált ismerté, valamint gyakran szerepelt a pimasz és kalandvágyó Will ellenpólusaként. A rendezők eredetileg úgy tervezték, hogy a fő humorforrás Phil bácsi és Will veszekedéseiből adódik majd, de gyorsan kiderült, hogy Carlton és Will duója sokkal több figyelmet érdemel. A sorozat után Ribeiro sikeres műsorvezetői pályát futott be, majd jelentkezett a 19. Dancing with the Stars évadba, melyet meg is nyert.

Karyn Parsons (Hilary Banks)

Hilary elsősorban buta és hiú személyiségként volt bemutatva, de lassan kiderül róla, hogy nagyon gondoskodó és elhivatott. Az évadok folyamán egy összetett karakter épült fel belőle, melyet Parsons mind a hat évadon keresztül büszkén alakított. Pályája folytatásaként társszerzője, társalkotója és szereplője volt a Lush Life című sitcomnak és a kritikusok által elismert, ám rövid életű A melónak. További szerepei mellett sikeres írónői karrierbe is kezdett. Két gyermekkönyvet írt meg és adott ki idáig. Mindezek mellett ő a Sweet Blackberry nevű tartalomszolgáltató cég létrehozója, melyen elismerésre váró fekete hősöket mutat be.

Tatyana Ali (Ashley Banks)

A Banks család legfiatalabb lánya a sorozatban mutatta be először énektehetségét, melyre Will azt mondta, hogy komolyan fontolóra kellene vennie az előadói pályát. A széria fináléjában tényleg felcsendült a hangja, majd 1998-ban megjelentette debütáló albumát is, a Kiss The Sky-t, mellyel hatalmas sikereket aratott, 2014-ben pedig kiadta egy bővített változatát. Továbbra is vállalt munkákat olyan produkciókban, mint például a Tesók vagy a Fekete dicsőség, jelenleg pedig a Disney Fancy Nancy Clancy című sorozatában szinkronizál.

Joseph Marcell (Geoffrey Butler)

A Banks család vicces és gúnyos komornyikja az egyik legkedveltebb karakter, akivel mindenki megtalálta a közös hangot. Marcell a kamerák előtt, valamint a színpadon is fantasztikus színészi teljesítményt nyújt. Legutóbb a Ratched című pszichológiai thrillersorozat egyik epizódjában tűnt fel 2020-ban, a 2021-es Exorcismo de Dios, El filmben pedig egy problémás papot alakított.

DJ Jazzy Jeff (Jazz)

Will legjobb barátja kezdetben visszatérő mellékszereplőnek volt eltervezve, de a közönség annyira megszerette, hogy nagyon gyorsan állandó karaktert csináltak belőle. Smith és DJ Jazzy Jeff együtt hozták létre sikeres hip-hop duójukat, mellyel számos slágert adtak ki. Az együttesük feloszlásával és a sorozat befejezésével DJ Jazzy Jeff tovább építette önálló zenei pályáját, 2017-ben pedig újra összeállt régi társával, hogy Európában két nagy koncertet együtt adjanak elő.


Nyitókép: Instagram/freshprince
Forrás:
MovieWeb