Filmet forgatnak egy kutyával

Ezek a valaha készült legjobb kutyás filmek, amiket látnod kell

Ki ne szeretne kutyás filmeket nézni? Mindig aranyos történeteket mesélnek el, utánuk pedig sosem bírjuk ki, hogy ne menjünk játszani saját házi kedvenceinkkel. Alábbi cikkünkbe összegyűjtöttük a legjobbakat ebből a kategóriából, hogy biztos ne érjen csalódás.


1. Lassie hazatér

Listánk első és egyben legrégibb filmje a mindenki számára jól ismert Lassie hazatér. Az 1943-ban megjelent történetben egy rossz anyagi hátterű család arra kényszerül, hogy megváljanak szeretett kutyájuktól. Lassie azonban ebbe nem hajlandó beletörődni és tűzön vízen átmegy, hogy újra láthassa gazdáit.

2. Susi és Tekergő

Susi és Tekergő meséjét valószínűleg senkinek sem kell bemutatni. Bizonyos szinten egy Rómeó és Júliába illő románcot nézhetünk végig kutyákkal. A szegény kóbor kutya és a jóltartott házi kedvenc Susi egymásba szeretnek. Kettejük randija az ikonikus spagettievéssel szinte már filmtörténelmi jelentőséggel bír. De persze, ahogy az ilyenkor történni szokott, itt is bőven akadnak problémák, melyek távolságot szülnek a két főszereplő között.

3. 101 kiskutya (1961)

A dalmata kiskutyák és Szörnyelle de Frász karaktere minden generáció számára elengedhetetlen klasszikusok. A történetnek számos feldolgozása készült, köztük két film is, illetve a mese főgonoszának még egy egyedülálló spin-offot is forgattak Emma Stone szereplésével. Mind közül talán a legikonikusabb megjelenés az 1961-es rajzfilm, amit minden kisgyermeknek látnia kell legalább egyszer.

4. Charlie – Minden kutya a mennybe jut

Mi történik a kutyusokkal, ha meghalnak? Ez a szívfacsaró gondolat a legtöbb gyerekben megfogalmazódik, Charlie pedig pontosan erre próbál választ adni. Lehet, hogy az emberekkel együtt a Mennyországba kerülnek, de az is, hogy valami teljesen más helyre. A csavargó, rosszalkodni szerető kedvencek vajon milyen sorsra jutnak haláluk után?

5. Beethoven

Végezetül pedig muszáj szót ejteni mindenki kedvenc bernáthegyiéről, Beethovenről. A világhírű zeneszerző után elnevezett lomha óriás sok bajt okoz, mindig idegesíti a gazdáit, de kétségtelenül egy barátságos, szerető családtag. Ezzel a filmmel nem lehet mellé lőni, ha egy humoros, könnyed kikapcsolódásra vágynánk.

Nyitókép: Shutterstock

Forrás: Pure Wow