Sally Rooney könyvek

Új kiadás készül a Normális emberekből – ezúttal a sorozat szövegkönyvét adják ki

Sally Rooney nagysikerű szerelmes regénye óriási népszerűségnek örvend, részben a kifejezetten jól sikerült adaptációja miatt is. Ezúttal ennek szövegkönyvét adják ki, hogy visszacsöppenjünk kedvenc karaktereink mindennapjaiba.


A könyv 2018 augusztusában jelent meg, és azonnal magáénak tudhatott olyan nagyszabású elismeréseket, mint a Costa- és a MAN Booker díj,Sally Rooney pedig a legjobb nemzetközi szerző címet nyerte el abban az évben. 2020-ban készült el a sorozat, amit Lenny Abrahamson rendezett, és tizenkét fülledt hangulatú epizódban figyelhetjük Marianne és Connell kapcsolatának alakulását.

A most készülő kiadás az első évad szövegkönyvi verziója lesz, hogy még egyszer belevethessük magunkat ebbe a lehengerlő esemény szálba. A könyv bevezetésében a rendező is írt pár sort a sztorival való kapcsolatáról.

Kitért arra, milyen is volt a széria sztárjaival, Daisy Edgar-Jonesszal és Paul Mescallal együtt dolgozni. Elmesélte, hogy már akkor tudta, hogy részt akar venni ebben a produkcióban, amikor először felkérték, és kezébe nyomták a könyvet. Kezdetben kétségesnek tartotta a megvalósítást, hiszen az események túlnyomó része a karakterek fejében játszódik. Végül viszont gördülékenyen folytak a munkálatok. Ezt a sikert annak tudja be, hogy Rooney nem csak fantasztikus író, hanem tehetségesen szerkeszt forgatókönyvet is.

A kötetet egyelőre angolul lehet megvásárolni, de tekintve, hogy hazánkban is nagy rajongótábora van a szériának, nem kizárt, hogy magyarul is láthatjuk majd a könyvesboltok polcain.

A sorozat értékeléseit nézve azt gondolnánk, biztosan lesz folytatás, ám egyelőre erről semmi hír. Mivel az első évad a teljes könyvet feldolgozta, így a második szezonnak teljesen el kellene rugaszkodni elődjétől.

Nyitó: Instagram/mylivingshelf