Nyáry Krisztián

18-as karikával jelenik már meg Nyáry Krisztián Tiltott irodalma

Ősszel jelenik meg Nyáry Krisztán Nem kötelező - Tiltott irodalom című antológiája, melyben azonos neműek közti szerelemről szóló klasszikusok közül válogatott.

Az új kötet, mondhatni, a tavaly megjelent Nem kötelező című szöveggyűjtemény folytatása tulajdonképpen, amely a kortárs és a kimaradó szerzők műveivel vezet végig az elmúlt száz év magyar irodalmán, írja a Könyves Magazin.

Az új szöveggyűjtemény aktualitását az iőközben életbe lépett melegellenes módosításokkal kibővített pedofiltörvény adja, mely tiltja a homoszexualitását népszerűsítését és megjelenítését" a gyerekek körében.

Nyáry korábban már beszélt arról, hogy a fentiek értelmében a világirodalom egy részét teljesen el kellene zárni a gyerekektől, hiszen Homérosztól Shakespeare-ig számos klasszikus alkotó művében megjelenik az azonos neműek szerelme.

A Corvina Kiadó Facebook-oldalán nemrég kitett videóban Nyáry elmondta, hogy közel száz szerző százötven műve került a kötetbe, és hogy az azonos neműek közti szerelem ősi témája a világirodalomnak. Hozzátette, hogy minden szöveggyűjtemény Szapphóval kezdődik, akinek művei a nők közötti szerelem legszebb példái, de ott van az Iliász is, melynek ugyancsak fontos motívuma a férfi szerelem.