pannon filharmonikusok koncertje a mupaban

Kiderült, hogy milyen lesz a Pannon Filharmonikusok új évada a Müpában

A nagyszerű pécsi zenekarral péntek esténként öt alkalommal találkozhat a közönség Budapesten, de hogy ne véletlenszerű legyen a találkozás, érdemes bérletet váltani! (x)


Fütyülök rá, vagy fütyülök rá

Nem mindegy, hogy fütyülünk rá, milyen igazi, élő zenei élmények érnek, vagy inkább együtt fütyüljük a kedvenc dallamokat a zenekarral. Az sem mindegy, hogy véletlenszerű programválasztás helyett inkább elköteleződünk a Pannon Filharmonikusok sorozata mellet. A Bogányi Tibor vezető karmesterrel évtizede komoly szakmai munkát végző zenekar biztos abban, hogy most különösen szükségünk van arra, hogy a minőségi, élő zene ismerős, és várva várt refrénként térjen vissza az életünkbe. Mosolyogjon ránk, ahogyan új szezon arculatában megjelenő különleges zenei ismétlőjel.

A 210 éves Pannon Filharmonikusok a Müpa fennállása óta jelen van játékával Budapesten, megbízhatóan bizonyított már, sikeres bérletsorozata évadról évadra vonzza a közönséget – ahogyan a dalban, a versben visszatér a refrén, ők újra és újra zenét hoznak az életünkbe.

pannon filharmonikusok koncertje a mupaban

Fotó: Pannon Filharmonikusok

Tekintsük át, hogy a Refrén elnevezésű 2022-23-as évadukban milyen értékeket rejt a Pannon-bérlet!

Egyértelmű, hogy a magas színvonaláról ismert zenekar hangversenyeinek, bérletsorozatának íve, mondanivalója van, zenei programja jóval több pár véletlenszerűen egymáshoz illesztett hangversenynél. A műveken keresztül az emberi létezés szépségei iránt érzett rajongásról, az emberi kitartásról, az élet tiszteletéről üzen. Talán mondanunk sem kell, mennyire szükségünk van rá… Minden hangverseny egyszerre izgalmakkal teli ismerkedés és találkozás egy megbízható, régi baráttal, aki mindig ránk mosolyog, ahogy az új szezon arculatában megjelenő különleges zenei ismétlőjel.

Zenei újdonságok, ritkaságok és örökérvényű klasszikusok

Enchanté, köszönt az évad bennünket, Tiszta forrásból, Lelkében virágzó, Tavaszszentelő és Az élet diadala koncert címek önmagukért beszélnek. A zenekar legmagasabb művészi színvonalat képviselő játékát kiegészíti az együttes vezető karmestere, Bogányi Tibor és visszatérő dirigensei, Eötvös Péter és Varga Gilbert minőségben kompromisszumot nem ismerő zenei irányítására. A klasszikustól a romantikán, a késő romantikán és a 20. század muzsikáján át a kortársig ível az öt budapesti koncert műsora, amelyek mindegyike egyszerre tartogat meglepetést és idéz fel ismert dallamokat. Kiváló nemzetközi szólisták, a hegedűművész Alissa Margulis, a csellista Sung-Won Yang, a brácsaművész Antoine Tamestit, valamint a szoprán Lena Belkinaés a karmester Andrej Jurkevics jegyzik az évadot.

pannon filharmonikusok berlet plakat

A Pannon-bérletet 2022. június 30-ig lehet megújítani, új bérlet 2022. szeptember 30-ig váltható személyesen a Müpában és online a Jegymesteren. Családbarát program keretében a bérletesek családjának 6-18 éves gyermek tagjai díjmentesen vehetnek részt a koncerteken. További részletek a www.pfz.hu oldalon találhatóak.

Nyitókép: Pannon Filharmonikusok