Pedro Almodóvar a Goya-díjátadón 2017-ben

Almodóvar új filmje nyitja a Velencei Filmfesztivált

A Párhuzamos anyákkal kezdődik a 78. Velencei Nemzetközi Filmfesztivál szeptemberben.

Pedro Almodóvar Madres paralelas (Párhuzamos anyák) című, Penélope Cruz főszereplésével forgatott filmjével kezdődik a 78. Velencei Nemzetközi Filmfesztivál szeptemberben, írja az MTI. A spanyol rendező új filmjének világpremierjét szeptember 1-jén tartják a velencei Lidón – jelentették be hétfőn a mustra szervezői. A produkcióban Milena Smit, Aitana Sánchez-Gijón és Israel Elejalde is szerepel.

Almodóvar közleményében azt írja, hogy harmincnyolc éve mutatkozott be a Velencei Filmfesztiválon, valamint hogy nagy örömöt és megtiszteltetést jelent neki, hogy új filmjével nyílik meg a rendezvény.

A spanyol rendező, aki 2019-ben Arany Oroszlán-életműdíjat kapott Velencében, a pandémia alatt forgatta a Madres paralelast, melynek középpontjában három anya áll (Cruz, Gijón és Smit), de eltérve az anyasággal foglalkozó olyan korábbi munkáitól, mint a Mindent anyámról vagy a Fájdalom és dicsőség, ezúttal a tökéletlen anyákra helyezi a hangsúlyt.

A szeptember 1. és 11. között zajló filmfesztivál hivatalos programját, a versenyfilmek listáját július 26-án hozzák nyilvánosságra.