Robbin Williams

Harvey Weinstein szándékosan szúrt ki Robin Williamsszel

A komédia királya idén ünnepelte volna 70. születésnapját. Annak ellenére, hogy a nézők megőrültek érte, a munkatársai pedig imádtak vele dolgozni, mégis voltak olyanok, akik ki akartak babrálni vele. Ilyenek például a Weinstein-fivérek is, akik idejekorán állították le a Good Will Hunting vetítéseit.


Mrs.Doubtfire, Holt költők társasága, Jumanji, Jó reggelt, Vietnám!, és még oldalakon keresztül sorolhatnák a kiváló filmjeit. Ennek a listának messze az élmezőnyében áll a Good Will Hunting, amiben Ben Aflleckkel és Matt Damonnal szerepelt együtt. A film ugyebár több Oscar-díjat is elnyert, valamit a kasszáknál is elsöprő sikert aratott: azzal a 10 millió dolláros befektetéssel szemben, amibe került az elkészítés, a mozikban közel 226 millió dolláros összbevételt hozott az alkotás.

Szeptember 14-én jelent meg Kevin Smith új könyve, a Kevin Smith's Secret Stash: The Definitive Visual History címen. Az ezzel kapcsolatos interjúban osztotta meg a közönséggel, hogy szerinte a film jóval több bevételt is hozhatott volna, ha a Miramax, ami a Weinstein-fivérek által vezetett filmes forgalmazó cég, nem állítja le a vetítéseket ideje korán a tengerentúli mozikban.

Harvey és Bob Weinstein a forgatás kezdeteikor még egy hagyományos szerződést írtak alá a sztárral, ami azt tartalmazta, hogyha a film eléri a száz millió dollár bevételt a pénztáraknál, akkor a Williams ahhoz mérten sokkal több jutalékban részesül. Kevin Smith egyébként vezető producerként dolgozott a munkálatok során. Arra már nem emlékszik pontosan, mennyi is volt a megegyezett arány, lehet, hogy 50-50 százalék, de az biztos, hogy a híres komédiás nagyon jól járt ezzel az üzlettel.

Smith állítása szerint senki nem számított rá, hogy ilyen gyorsan átlépik ezt az álomhatárt, ezért is nagyon furcsa, hogy olyan korán leálltak a vetítések. Meggyőződése, hogy ennek nem lehetett más oka, csak hogy kibabráljanak Williamsszel.

„Emlékszem, amikor a filmet levették a műsorról, és furcsa érzés volt, mert az volt bennem, hogy miért állítanák le, ha pénzt keresnek vele. Végül mégis megtették, mert a mozikban való forgalmazása azt jelentette, hogy a pénz nagy része Robinhoz kerül, míg az otthoni nézésre kibocsájtott felvételekből nem volt haszna. A kapzsiság miatt lehetetlenítették el."

— olvashatjuk Kevin Smith állítását a Collider írásában.