Robert Pattinson és Zoë Kravitz  a The Batman bemutatásán

Így jutott el az új Batman film a nehézkes forgatásoktól a világpremierig

Bemutatásra került a legújabb Batman film Robert Pattinson főszereplésével. A forgatások nagyon sok időt öletlek fel a járvány miatt, valamint több baleset és egyéb probléma is közbejött a stábnak. A szereplőknek sok akadályon kellett átverekedniük magukat, de a végeredmény miatt megérte a küzdelem.


Március harmadikától már a magyar mozikban is megtekinthető a The Batman című film, melyben Robert Pattinson ölti magára a köpenyes igazságosztó jelmezét. A forgatások kezdetén rengeteg kritikát kapott a szereposztás, ugyanis sokan karakteridegennek találták a színész testalkatát.

„Igen, hallottam a reakciókról. Olyan sok ember kötődik a karakterhez nagyon mély szinten. Megértem, hogy az emberek felháborodtak. Egy ilyen karakterről mindenki tudja, hogy magasan van a léc, és mindenki ítélkezni fog felettem a film megjelenése előtt és utána is. Akik eljátszották ezt a szerepet, mindannyian hatalmas és hihetetlen örökséget hagytak maguk után, így mindenkit érdekel, hogyan fogom csinálni. A kezdetektől fogva teljes mértékben elköteleztem magam a szerep mellett. Nem akartam elbaszni"

— olvashatjuk Pattinson szavait a Vanity Fair cikkében.

Miután megkapta a munkát azonnal edzeni kezdett, hogy a testalkata a legideálisabb legyen, valamint Robert Alonzotól, egy profi kaszkadőrkoordinátortól vett órákat, hogy elsajátíthassa a megformált karakter mozdulatait. Állításai szerint messze ez volt a legnehezebb munkája élete során. Amellett, hogy fizikumán jelentősen változtatnia kellett, egy bonyolult harcművészeti stílust is meg kellett tanulnia.

A intenzív munka és a tréningek eredménye egy csuklótörés lett a forgatások elején. Ezt követően a koronavírus világjárvány leállította a munkálatokat nagyjából hat hónapra, miután pedig újra lehetett volna dolgozni, maga a főszereplő kapta el a betegséget.

A rajongók ellenszenvét és a hátráltató tényezőket leküzdve megjelentek az első előzetesek és néhány kulisszák mögötti felvétel — melyekről egy korábbi cikkünkben lehet olvasni —, ezek után pedig a legtöbb ember megbékélt a filmmel, mi több, hatalmas rajongótábor alakult ki körülötte még a megjelenés előtt.

Az évekig tartó küzdelem meghozta a gyümölcsét, hiszen a filmnek március elsején lezajlott a New York-i világpremierje. A macskanőt alakító Zoë Kravitz mellett mostohaapja, Josan Momoa — aki Aquamant alakítja a DC filmekben — sétált végig a vörösszőnyegen, hatalmas büszkeséggel. Az alkotás rendezője, Matt Reeves sajnos nem tudott részt venni a bemutatón, de élő videót közvetített közösségi oldalán, így kommentálni tudta új filmjét a közönségének.


Nyitókép: Instagram/thebatman