Egy rövidfilm a Földről, vízről és életről, amit mindenképp látnod kell!

Egy rövidfilm a Földről, vízről és életről, amit mindenképp látnod kell!

A hipnotikus rövidfilmben ismertetik velünk a Föld „táncát".


A Roman De Giuli által rendezett kisfilm annyira valósághű, hogy egy-egy tudatlan szempár könnyen összetévesztheti bolygónk felszínének légi felvételeivel. Ahogy a neve is sugallja, a SATELLIKE egy olyan hipnotizáló timelapse, amely utánozza a kanyonokon átfolyó vizet.

A művész a felvételen látható hatást folyékony tintával oldotta meg: a képkockákon a tinta az ásványi anyagokból megalkotott területek között csordogál. A német származású De Giuli rendszeresen készít hasonló munkákat, ilyenkor a topográfiai jellegzetességeket homok, jade, malachit és különféle pigmentek segítségével imitálta, papíron szárítva meg őket

olvasható a Colossal hasábjain.

Az összhatás a földi szeizmikus mozgások lenyűgöző utánzását hozza létre. A projekt megálmodása és megalkotása négy hónapig tartott, ezután a Taipei Nemzeti Palota Múzeumban mutatták be a rendező munkáját.

„Az eredmények eltérnek a megszokott megközelítésemtől, mivel sokkal reálisabbak és kevésbé túlvilágiak. Izgatott voltam a képek esztétikája miatt, és úgy döntöttem, hogy elkészítek egy egyedi darabot. Bár egyelőre ez a végeredmény, inkább úgy érzem, mintha a legelején lennék "

─ írja a folyamatról De Giuli.