Oh Young Soo a Squid Game egyik jelenetéből

Öt érdekesség a Golden Globe-on díjazott Oh Young Soo-ról, a Squid Game öregemberéről

A Squid Game című sikersorozat egyik legjobb alakítását a cselekmények hátterében álló öregember nyújtotta, akit kezdetben csupán a 001-es játékosként ismerhettünk. Munkájáért elnyerte a 2022-es Golden Globe legjobb férfi mellékszereplőnek járó díjat, ezzel ő az első koreai színész, aki részesült ebben az elismerésben. Ennek örömére öt érdekességet gyűjtöttünk össze a 77 éves színészről.


1. Színházi évei

1944 október 19-én született Dél-Koreában. Kezdetben színházakban játszott, és később csatlakozott a filmes világhoz, de eredeti szenvedélye az élő szerepjátszás iránt mindig megmaradt. A színpadon — elmondása szerint — nagyjából 200 produkcióban vett részt. Többek között harmincas éveiben játszotta Faustot, amihez túl fiatalnak érezte magét, majd ötven felett III. Richárdot játszott, akihez állítása szerint már túl idős volt.

2. Első filmes munkái

1965-ben forgatókönyvíróként dolgozott a Seashore Village című sorozatban, majd 1975-től 1977-ig az Anna'S Will nevű drámában is. Színészi karrierje a Seashore Village-ben betöltött szerepe után kezdődött. Idős kora ellenére mai napig aktívan szerepel filmekben és sorozatokban, népszerűsége pedig egyre nagyobb, ebben pedig a Squid Game-nek hatalmas szerepe van.

Oh Young-Soo

Fotó: Instagram/oh_young_soo001

3. Hobbijai

Szereti a Blackpink zenekar zenéit, valamint koreai színész létére az egyik kedvenc tévéműsora hosszú ideje a Jóbarátok amerikai szitkom.

4. Idős korához képest nagyon fiatalos, és ki is használja tapasztalatát

Életkora ellenére jelen van a legtöbb közösségimédia-platformon. Kedvencei közé tartozik a TikTok és a Snapchat. A kora nem akadályozza a munkában és a kapcsolattartásban követőivel, éppen ellenkezőleg, pozitívumként éli meg, és munkái során igyekszik kihasználni tapasztalatát.

5. Díjai

1994-ben elnyerte a Paeksang Arts Awards legjobb színészeknek járó díját, utána egy hosszú kihagyás követően idén, 2022-ben elnyerte a legjobb férfi mellékszereplőnek járó Golden Globe-díjat a Squid Game-ben nyújtott elképesztő alakításáért.