Szarvasbébi, jelenetkép

A Szarvasbébi kimaradt jelenete teljesen új értelmet ad a sorozat befejezésének

Richard Gadd Szarvasbébi című minisorozata a Netflixen egyik napról a másikra sikert aratott. A sorozat, amely Gadd egy zaklatóval kapcsolatos megélt tapasztalatait fikcionálja, több mint 30 országban az első helyre került a streamingplatform listáján.


A sorozatot a kritikusok és a nézők is széles körben dicsérték az olyan témák őszinte, árnyalt és kényes megközelítése miatt, mint a mentális egészség és a szexuális erőszak.

A Szarvasbébi a komikus Donny Dunn történetét meséli el, aki megpróbál nevet szerezni magának a londoni stand-up körforgásban. Miközben egy camdeni pubban dolgozik, megismerkedik egy Martha nevű nővel, aki négy éven keresztül zaklatja őt. A show Richard Gadd valós élettapasztalatain alapul, a zaklató rendszeresen felbukkan a munkahelyén és otthonában, zaklatja a családját és a barátnőjét, és összesen 41 071 e-mailt, 744 tweetet, 46 Facebook-üzenetet, 350 órányi hangüzenetet és 106 oldalnyi levelet küld neki.

A nézők gyorsan megfejtették a rejtett kódokat a hét epizódban, de úgy tűnik, hogy van egy törölt Szarvasbébi-jelenet is, amely teljesen új értelmet ad Donny és a Nava Mau által játszott Teri kapcsolatának. A páros egy társkereső applikáción ismerkedik meg, és hamar egymásba szeretnek, de a dolgok végül elmérgesednek közöttük Martha zaklatása és Donny eltemetett traumája miatt. A sorozat végére elválnak útjaik, és Donny látja, hogy Teri boldogan sétál az utcán az új barátjával. És miközben a nézők végignézik, ahogy románcuk megromlik, nem látjuk, hogy valójában bármelyikük is lezárta-e valaha a dolgot.

A GQ-nak adott interjújában Nava megosztotta, hogy valóban forgattak egy jelenetet Teri és Donny között, amelyből kiderül, hogy mindketten begyógyultak a kapcsolatuk sebeiből − de ezt a végső verzióból kivágták. Elmagyarázta:

Valójában volt még egy jelenet Teri és Donny kapcsolatáról a forgatókönyvben. Teri öt hónappal később hagy Donnynak egy hangüzenetet. Úgyhogy azt hiszem, számomra lezárult a történet, mert Teri is így tett.

Bár azt nem osztotta meg, hogy pontosan mit mondott Teri a hangüzenetben, hozzátette, mennyire fontos volt, hogy a karaktere a szakítás után is boldoguljon, mondván:

Ez volt az, ami megnyugtatott, hogy tudtam, hogy békére leltek a kapcsolatukat illetően. Teri megkapta a boldog befejezést, talált egy új férfit, nem vesztette el a barátait, nem vesztette el a munkáját, nem vesztette el a mosolyát. Jól van. És szerintem ez figyelemre méltó, mert olyan gyakran láttunk olyan történeteket transz emberekről, aminek a vége az lett, hogy összetörtek.

Forrás: Marie Claire

Nyitókép: Profimedia