Egy kivetítőn a Szólíts a neveden filmet nézik

Magyar projekten dolgoznak a Szólíts a neveden készítői

A Szólíts a neveden producerei egy teljesen új projektbe kezdtek, mellyel a fiatal tehetségek történeteit akarják támogatni szerte a világon a minőségi filmművészet megtartásáért. Vállalkozásuk a Paradise City nevet kapta és már egy éve gyűjtik a közreműködőket, többek között hazánkból is.


Emilie Georges és Naima Abed Paradise City nevű cége egy londoni és párizsi székhelyű film-, tévéjáték- és márka tartalomgyártó, valamint menedzsment iroda lesz, melyben már olyan tehetségek ötletein kezdtek dolgozni, mint a Volt egyszer két Németország rendezője Edward Berger és a Fehér isten magyar származású forgatókönyvírója, Horvát Lili.

Horvát Lilivel már több ideje is dolgozik közösen a cég, hiszen a fiatal forgatókönyvíró és rendező angol nyelvű debütáló alkotását — a My Notes on Mars-ot — is közösen készítették. Georges és Abed a vállalkozással azt szeretnék elérni, hogy a fiatal tehetségeket megóvják a rohammunka kártékony hatásától és megőrizzék a filmkészítés művészeti értékét.

„Meg akarjuk védeni a tehetségek művészi látásmódját, és segíteni szeretnénk nekik ambiciózus filmek fejlesztésében, amelyek vagy angol nyelvűek, vagy a hazájukon kívül forgatnak. Néhány rendező nem engedheti meg magának, hogy négy évet töltsön a projektek kidolgozásával, ezért az elképzelés az, hogy lehetőséget adjunk nekik arra, hogy magas színvonalú, márkás tartalmakon dolgozzanak, ami azt is lehetővé teszi számukra, hogy más tehetségekkel és stábtagokkal kapcsolatokat építsenek ki”

— olvashatjuk Abed szavait a Variety cikkében.

A másik alapítótag azt is hozzáfűzte, hogy nem tartozik a céljaik közé a kizárólag fiatalkorúak felkarolása, hiszen sokkal inkább egy minden korosztályt lefedő csapatot akarnak alkotni, ami nemzetközi lehet és figyelembe veszi a nemi egyenlőséget a szakmán belül. Elmondásuk alapján a filmkészítőknek minden eddiginél nagyobb szükségük van az útmutatásra a mai, streaming-szolgáltatásoktól zsúfolt és a szerződéskötésektől megbonyolított környezetben.

Nyitókép: Getty

Forrás: Variety