Quentin Tarantino

A Kill Bill 3. lehet Tarantino utolsó filmje

Tarantino úgy gondolja, talán a Kill Bill harmadik része lesz az utolsó filmje, de azért szeretne előtte egy vígjátékot is készíteni.

A Római Filmfesztiválon szegezték Quentin Tarantintónak azt a kérdést, hogy a Kill Bill 3. lesz-e az utolsó filmje.

„Miért ne?"

– mondta a rendező, aki életműdíjat vett át Dario Argentótól a fesztiválon, írja a Variety.

Azért nincs ez még sziklaszilárdan eldöntve, a rendező más projekteken is gondolkodik. Ezek között összegyűjtött filmkritikákat tartalmazó kötet kiadása és tévésorozat is szerepel, de azért a filmekről sem tett még le teljesen. Tarantino az olasz RAI tévécsatorna egy talk show-jában arról beszélt vasárnap, hogy mindenekelőtt szeretne egy vígjátékot készíteni.

„Nem a következő filmem lenne. Ez egy része valami másnak, amin gondolkodom, nem fogom elmondani, hogy miről van szó. De ennek a dolognak a része lenne egy spagetti western is. Alig várom, hogy elkészítsem, mert nagyon szórakoztató lesz. A spagetti westernt nyugati stílusban akarom forgatni, ahol mindenki más nyelven beszél. A mexikói bandita olasz, a főhős amerikai, a rossz seriff német, a mexikói örömlány izraeli. És mindenki más nyelven beszél"

– mondta.

A rendező a beszélgetésben azt is felidézte, hogy az első film, amit látott és emlékszik rá, a Ralph Thomas által 1967-ben készített Deadlier Than the Male című brit kémfilm, Richard Johnsonnal a főszerepben. Tarantino 5 évesen látta a filmet, és éveken keresztül nem emlékezett aztán a film címére. A kilencvenes évek vége felé megvásárolta a filmet videó kazettán, majd annak nézése közben jött rá hirtelen, hogy ez volt az első filmélménye kisgyerekként.