The Gilded Age sorozat egyik jelenete

Meryl Streep lánya játszik a Downton Abbey készítőjének új kosztümös sorozatában

Julian Fellowes remekműveiből idén sem lesz hiány. A Downton Abbey folytatására még március 18-ig várni kell, aki viszont azonnal visszacsöppenne a történetek előkelő világába, az ne hagyja ki aThe Gilded Age-et,amely nemcsak hasonló látványvilágot és stílust szállít, hanem ténylegesen kapcsolódik néhány ponton a Downton Abbeyhez.


A történet a 19. századi New Yorkban játszódik, az események középpontjába pedig Marian Brookot állítják, akit Louisa Jacobson alakít majd – aki nem mellesleg Meryl Streep lánya a való életben. Amikor a főszereplő édesapja meghal, kénytelen hazaköltözni a nagyvárosba, ahol vagyonos nagynénjei — akiket Christine Baranski és Cynthia Nixon kelt életre — konzervatív nézeteivel és szigorával találja szemben magát. Már az előzetesben is elhangzik irányelvük, mégpedig hogy a hatalom a régi New York-i elité, ezért jogaikból és kultúrájukból nem engednek. A szereplőgárdához csatlakozik továbbá Denée Benton, valamint Morgan Spector és Carrie Coon is.

A Downton Abbey-rajongóknak kedveskedve Fellowes elárulta, hogy a kilenc részes első évadban számítani lehet a még fiatal éveiben járó grófnőre, Maggie Smith karaktere, Lady Violet Crawley cameojára. Azt is elárulta, hogy lesznek párhuzamok a két sorozat között, de elsősorban a Crawley-lányok másik nagymamájához, a newpor-i társasági hölgyhöz, Martha Levinsonhoz (Shirley MacLaine) hasonló személyekre fog koncentrálni az új történetszál.

A forgatások során több híres Rhode Island-i helyszínt felkerestek. Többek között megjelenik a háttérben a Chateau-sur-Mer és Cornelius Vanderbilt legendás nyári rezidenciája, a The Breakers is.

A részekre január 25-től lehet számítani különböző streaming platformok kínálatában.