Jelenet a Sárkányok háza című sorozatból.

Nem akármilyen rekordot döntött debütálásakor a Trónok Harca-előzménysorozat

A Trónok harca spinoffja, a Sárkányok háza a valaha volt legsikeresebb debütálást produkálta az HBO eredeti sorozatai közül, ugyanis 10 millióan tekintették meg a vasárnap esti premiert.

A Trónok harca szerzőjének, George R. R. Martinnak a Tűz és vér című regényében a Targaryen-házról szóló történelmi beszámolója alapján készült Sárkányok háza az eredeti széria előzménysorozata, amely nagyjából 200 évvel Havas Johnék kalandjai előtt játszódik.

A sorozat szereplői között feltűnik Paddy Considine, Emma D'Arcy, Matt Smith, Olivia Cooke, Milly Alcock, Graham McTavish és Rhys Ifans is.

Az HBO már a fő sorozat befejezése előtt is tervezgetett különböző Trónok harca-spinoffokat, de a Sárkányok háza az első, amely eljutott egészen a kis képernyőig. A debütálás előtt sokan vitatkoztak arról, hogy az előzménysorozatnak lesz-e olyan hatása, mint elődjének.

A Trónok harcára egykor a világ legnagyobb tévésorozataként tekintettek, mégis az utolsó évad általános fogadtatása erősen negatívra sikeredett. Ennek következtében nem volt egyértelmű, hogy ez elfordítja-e majd a nézők egy részét a Sárkányok házától. A korai számok alapján a kétes megítélésű utolsó évad egyáltalán nem tántorította el a rajongókat. Sőt egyes jelentések szerint akkora volt az érdeklődés, hogy lefagytak az HBO különböző szolgáltatásai.

A vállalat most arról számolt be, hogy a Sárkányok háza 9,986 millió nézőt vonzott a lineáris és streaming platformokon a vasárnap esti debütáláskor, ami nagyjából 8 millióval több néző, mint az 2011-es Trónok Harca-debütálás esetében. Akkor 2,22 millió ember volt kíváncsi a westerosi kalandokra.

A Sárkányok háza 1. évada összesen 10 epizódból fog állni, és minden bizonnyal további évadok következnek majd, amelyek valószínűleg három-négy szezonon keresztül fogják lefedni a jelenlegi cselekményt. A showrunnerek elmondták, hogy a Sárkányok háza kiindulópontként szolgálhat a Targaryen-történelem korábbi vagy későbbi elbeszéléseihez, bár elmondásuk szerint a jelenlegi történetszálnak van egy tervezett befejezése. Ilyen hatalmas debütálással és a Trónok harca-univerzum iránti újraéledt érdeklődéssel a Sárkányok háza potenciálisan ugyanolyan hosszúra nyúlhat, mint az eredeti sorozat.

Fontos megemlíteni, hogy ez az óriási szám valószínűleg a brand iránti kíváncsiságnak szólt, a produkció szempontjából legfontosabb feladat még csak most következik: meg kell tartani a nézőket.

Nyitókép: HBO

Forrás: Screenrant