George R.R. Martin, a Trónok harca írója

A Trónok harca írója feladta — ekkor jelenik meg a folytatás

Még azok számára is, akik nem szerették a Trónok harcát, egyértelmű, hogy a könyvek írója nem kapkodja el a történet befejezését. A sorozatot már évek óta lezárták, a kötetek viszont még mindig nem értek a végükre. Ezúttal az író dühösen felelt a rajongók türelmetlenségére.


A Trónok harca világában játszódó spin-off széria — a Sárkányok háza — augusztus 21-én jelentkezik az első epizódjával. A történet évszázadokkal repít majd vissza a fiktív világ történelmében, ahol a sárkányok urai, a Targaryen-család tagjai még a tűzokádó szörnyetegek hátán repültek és vasmarokkal uralkodtak.

A díszbemutató a napokban megtörtént, azonban George R.R. Martinról egy nappal korábban kiderült, hogy elkapta a koronavírust. A betegség miatt nem tudott megjelenni a rendezvényen, viszont másnap erőt vett magán és adott egy interjút az új sorozattal kapcsolatban. A beszélgetésben több témára is kitért, például arra, hogy a rajongók szemtelenül azt találgatták, mi lesz a könyvekkel, ha az író meghal.

„Kicsit hátborzongatónak találom, hogy az emberek a neten találgatják, mi lesz a többi könyvvel, ha meghalok. Nem szeretek erről spekulálni. Nem érzem magam közel a halálhoz"

— mondta Martin.

Mondandójában sajnos nem közölte, hogy mikorra várható a könyv, azt viszont igen, hogy már ő sem mer találgatni a kiadási dátummal kapcsolatban. Elmondása szerint olyan tempóban halad, ahogyan csak tud, így majd egyszer megjelenik a könyvek folytatása. A Vanity Fair cikkében így idézték a világhírű író szavai:

„Haladok, de feladtam minden reményt, hogy megjósoljam a munkálatok végét. Minden alkalommal, amikor megteszem, nem sikerül és mindenki dühös lesz rám, ennek pedig semmi értelme. Akkor lesz vége, amikor vége lesz.”

Amellett, hogy az új történetszál rávilágít egy dicső korra abban a világban, az első epizód tartalmazhat egy próféciát, melynek nagy kihatása lehet A tűz és jég dala-sorozat jövőjére. Martinnak ez egy esély arra, hogy ismét saját akarata szerint alakítsa a kánont.

Nyitókép: Getty