A Trónok harca egyik jelenete

A Sárkányok háza emlékeztet, mennyire elborult a Trónok harca világa​

A Trónok harcában számos olyan megbotránkoztató jelenetet nézhettek végig a rajongók, melyek a fiktív világban természetesnek számítanak. Senki sem gondolta, hogy a sorozat készítői még vissza is fogták magukat egyes részeknél. A Sárkányok háza most bebizonyítja, milyen szörnyűséges hely Westeros.


Az eredeti sorozatban láthattunk ablakból kilökött gyereket, élve elégetett kislányokat, egymással háló ikertestvéreket, valamint 10 éves fiát szoptató nőt is. Ezeket a Westerosban uralkodó elmaradott szokásokat és politikai megállapodásokat úgy fogadják el a karakterek, mint természetes eseményeket a világukban.

Ezt a gondolkodásmódot a nyolc évadon át futó szériát követve a nézők is megszokták. Úgy fogadták el őket a rajongók is, mint a korra jellemző sajátosságokat, a brutalitás ellenére viszont vannak olyan részletek, melyeket a készítők sem engedtek meg maguknak.

A szereplők életkorát sokszor megváltoztatták, hiszen George R. R. Martin regényeiben gyakran van ábrázolva többek között a gyermekmenyasszonyok esete is. Daenerys Targaryen például csak 13 éves volt, amikor az első kötetben hozzáadták a nála jóval idősebb Khal Drogóhoz. A televíziós műsorban inkább 17 évesre változtatták Dany életkorát, hogy ne botránkoztassák meg a nézőket.

Hasonlóképp Margaery Tyrell körülbelül — a Screen Rant cikke szerint — egy évtizeddel volt idősebb Tommen Baratheonnál, amikor összeházasodtak, viszont a fiút inkább hirtelen megöregítették egy kicsit, hogy elkerüljék a felháborodásokat.

A Sárkányok háza frissen megjelent második részéből viszont kiderül, hogy ezúttal hűen szeretnék ábrázolni a szereplők könyvekben megírt életkorát. Vigyázat, spoiler következik!

A történet szerint Corlys és Rhaenys azt javasolják Viserys királynak, hogy lányukat, Laenát vegye feleségül néhai szerelme halála után. Ezzel a lépéssel megerősíthetnék a királyi vérvonalat, hiszen a Targaryen család összeolvadna a régi Valyria vérrel.

A probléma viszont az, hogy Laena csupán 12 éves. Ez persze úgy tűnik, hogy csak az uralkodót zavarja, hiszen a lány édesanyja még ki is fejezi, hogy nem tetszik neki a terv, viszont így kell történnie. Édesapja nem is gondolkodik azon, hogy a gyermekét egy idősebb férfihoz adja feleségül, egyszerűen csak az motiválja, hogy a vére kerüljön a vastrónra.

Mind ezekből egyelőre úgy tűnik, hogy a Sárkányok házában jóval több extrém jelenetre számíthatunk, mint az eredeti történetszálban volt.

Nyitókép: Instagram/gameofthrones