A Sárkányok háza egyik jelenete

Sárkányok háza: rejtett utalások az új részben, amiket nem vettél észre

Bemutatták a Sárkányok háza harmadik részét, melyben szokás szerint rengeteg utalás figyelhető meg az eredeti sorozatra, valamint George R.R. Martin írására. Az apró jelzésekből és szinte észrevehetetlen kikacsintásokból alábbi cikkünkben összeírtunk néhányat a legfontosabbak közül.

A harcos királynő, Nymeria

Az epizód első jelenetében Rhaenyra egy fa tövében olvas, miközben egy bárd énekét hallgatja. Miután a zene véget ért, a hercegnő felszólítja a dalnokot, hogy újból ismételje meg az elhangzott dalt, amely egy nőről szól, aki elmenekült a hajóival és a népével. Valószínű, hogy ez egy új utalás Nymeriára, akit először a sorozat premierjében említettek.

Sikerei Westeros történetében legendásak, ez pedig abból is nyilvánvaló, hogy a Trónok harca sorozatban Arya Stark a harcos uralkodónőről nevezte el rémfarkasát. Az HBO egyik lehetséges következő spin-offja egyébként pont róla szólhat majd, így érdemes nagy figyelmet szentelni a nevének.

Johanna Swann

A történetben előre haladva, amikor Rhaenyra megérkezik a Királyerdőbe, kihallgat egy beszélgetést egy Johanna Swann nevű személyről. Ez a lány a Tűz és vér kötet lapjain tűnt fel. Kezdetben a Ráketető fogja volt, majd eladták kurtizánnak, végezetül viszont Lys meg nem nevezett uralkodójává emelkedett — a Vanity Fair cikke szerint.

Eddig ennél több említés nem esett róla még az eredeti sorozatban sem, de talán a Sárkányok házában nagyobb reflektorfénybe kerülhet a karakter.

Larys Strong, a Sárkányok háza Kisujja

Ugyanabban a jelenetben szinte észrevehetetlenül besurran egy férfi, aki lábproblémái miatt inkább a hölgyek társalgásához csatlakozik a vadászat helyett. Sok rajongó már a kezdetek óta vár egy Kisujjra vagy Varysra emlékeztető karaktert, Larys pedig pont egy ilyen jellemnek tűnik.

Bár a debütálása meglehetősen aprócska volt, mégis csendben beilleszkedett egy idegenekkel folytatott beszélgetésbe. Ezzel bemutatta tehetségét, mégpedig, hogy könnyedén, szinte észrevétlenül lép be mások életébe és beszélgetéseibe.

A Lannister-ikrek

A másik két bemutatott Tűz és vér-karakter Jason és Tyland Lannister, a Casterly-hegyről származó újabb ikerpár. A Trónok harcában már megismerhettünk egyet Jaime és Cersei személyében, csupán ők pár évszázaddal később születtek. Jason és Tyland jelentős szerepet kapnak a könyvek szerint, bár sokkal másabb helyzetben tűnnek fel, mint más Lannister-ikrek.

Tengeri füst megjelenése

Végre megtörtént az első sárkányos akciójelenet, melynek eddig csak a szelét lehetett érezni az első két epizódban. Először Daemon repül át a harcmezőn Caraxes hátán, nagy pusztítást és tűzvészt hagyva maga után. Később, az epizód végén Laenor Velaryon ül Tengeri füstön, akit Martin a könyvekben „pompás szürke-fehér fenevadként” jellemzett. Ő a harmadik sárkány, aki tiszteletét teszi a szériában.

Mivel a könyvekben kifejezetten kevés szó esik erről a háborúról, így nem meglepő, hogy Tengeri füst szerepe a sorozat újítása volt.