Cersei Lannister a Trónok harca című sorozatból

Jön a Trónok harca eddigi legizgalmasabb spin-off szériája

A Trónok Harca az egyik legnépszerűbb sorozatként ért véget 2019-ben a kevésbé sikeres nyolcadik évadjával. A stúdió több előzményszéria tervét is bejelentette már, lássuk, mitől lesz izgalmas az egyik legújabb, a 10,000 Ships!


A Trónok harca hatalmas fantáziauniverzumában rengeteg kiaknázatlan részletet fedezhetünk föl, amiket különböző történetekkel próbál kitölteni az HBO az eredeti sorozat lezárulta után, talán egy kicsit szépítve azon a rossz szájízen, amely a nézőkben maradt a népszerűtlen finálé után.

Először a Sárkányok háza volt az, amely a tervezési fázison túljutott a gyártásig és a bemutatási engedélyig. A rajongók nagyon várják már a Targaryen-ház történelmével foglalkozó epizódokat, de egy másik kezdeti fázisban álló projekt olyan történelmi eseményt dolgozna fel George R. R. Martin világában, amiről nagyon kevés szó esett idáig.

A tervek szerint Nymeria hercegnő kerül a középpontba, aki két évtizeden át uralkodott Dorne területe felett. Nagyjából ezer évvel a fő történetszál előtt csöppennénk az eseményekbe, így ezek a részek repítenek majd vissza minket legjobban a westerosi idővonalon.

A spin-off a hercegnő legendáját dolgozza fel, aminek középpontjában egy hatalmas tragédia áll. Egy tengeri ütközet odáig fajult, hogy már csak a teljes hajóflottája felgyújtása mellett dönthetett. Ezek után sikeresen megmenekült Essos sárkányurai elől, viszont utána örökké kínozhatta a kudarc, a gyász, valamint a bűntudat.

Az eredeti szériában nagyon rövid utalás hangzik el a legendás uralkodóról: az első évad elején Arya Stark róla nevezte el rémfarkasát. Ebből a szimbolikus gesztusból is jól látszik, hogy Nymeria karakterében jóval több potenciál rejlik, hiszen egy évezreddel a halála után is ismerik a történeteit a legkisebb generációk — írta a Screen Rant.

A főhős mellett a helyszín is fontos szerepet kap. A közönség a Trónok harca negyedik évadjában ismerhette meg ezt a területet, de akkoriban az egyik legjobban utált környezet volt a rajongók körében. Dorne lakosai a fejlődés hiánya miatt nem tudtak lebilincselő történetet nyújtani, kivéve Oberyn Martell herceg sztoriját. A tájnak és az ottani kultúrának ezzel a szériával adnak még egy esélyt.

2021 májusában jelentették be, hogy Amanda Segel lesz a sorozat forgatókönyvírója. Még nagyon sok tervben lévő széria van, és ha a szereplők, valamint a háttérmunkások is jól csinálják a dolgukat, akkor az egyik legsikeresebb kiegészítés lehet a 10,000 Ships.