Vilmányi Benett a Larry című filmben

5 kiváló alakítás a Larry című film főszereplőjétől, Vilmányi Benettől​

28 éves színészként már több filmben és produkcióban is megcsillogtathatta tehetségét, legújabb megjelenésében, a Larryben pedig Thuróczy Szabolcs mellett játszatja a történet főhősét. Alábbi cikkünkbe összeszedtünk néhány címet Vilmányi Benettől, melyekben korábban már lehetett látni.


1. A hetedik kör

A történet egy csapat fiatalt követ nyomon, akik szeretnek egymásnak ijesztő történeteket mesélni, a témában pedig kifejezetten otthonosan mozognak. Bár sok horror film vagy dráma azt mutatja be, hogy a gyermekekben is ott lakozik a mélyről eredő gonoszság, fontos szem előtt tartani, hogy olyan fiatalon még sokkal fogékonyabbak a külső ingerekre és mások unszolásaira.

A film egy Magyarországon megtörtént eseménysorozatra épül, és a kamaszkort mutatja be, amikor hirtelen minden zavarossá válik az új érzések és ingerek sokasága miatt.

2. Átok

Ebben az esetben egy sorozatról van szó, melyben Vilmányi Benett a Csabi nevű karaktert játssza. Középpontban egy család áll, akik egy hétvégére elutaznak a Balatonhoz végrehajtani egy fontos feladatot. Az apa halálát követően a rokonok a végakarathoz híven a tóba akarják szórni a hamvakat, ez pedig egy tökéletes alkalmat nyújt számukra, hogy számot vessenek a problémáikról és a családon belüli gondjaikról.

3. Felkészülés meghatározatlan ideig tartó együttlétre

Ez a 2020-as film Horvát Lili második nagyjátékfilmje. A sztori egy Márta nevű nőről szól, aki otthagyta jól fizető külföldi állását, hogy itthon a fővárosban találkozhasson szerelmével. A megbeszélt helyen nem jelenik meg a férfi, kicsivel később pedig már az is kétségessé válik a főszereplő agyában, hogy valaha ismerte azt az embert.

4. Asszó

Az asszó szó egy vívásban használt kifejezés, ami menetet vagy mérkőzést jelent. Ez nagyjából el is árulja, hogy ez a rövidfilm milyen témakör köré épül. A két központi karakter Áron — akit Vilmányi testesít meg — illetve Misi. A két fiú féltestvérei egymásnak, viszont egyáltalán nem találják a közös hangot. Misiről vívásra való beiratkozása után gyorsan kiderül, hogy jóval tehetségesebb még a régóta edző és szenvedélyből csatlakozott Áronnál is.

5. Terápia

Végezetül pedig egy három évadot megélt, népszerű sorozat Mácsai Pállal. A történet tulajdonképpen egy pszichológusról és a vendégköréről szól. Minden nap más vendég ül be a terápiás fotelbe, így az ő gondjaikat is megismerhetjük, illetve minden pénteki naphoz elérve a főszereplő is ellátogat egy szakemberhez, bemutatva ezzel az ő gyötrelmeit. A hétvége után visszatérnek a páciensek folytatni az előző foglalkozásuk témáját.

Természetesen Vilmányi Benett karakterének, Zsoltnak is szüksége van a kezelésre, a fejlődését és az útját pedig érdemes végigkövetni.

A tehetséges fiatal színész újabban Szilárd Bernáth produkciójában látható, a Larryben. Ebben az alkotásban Benett egy borsodi rappert alakít, akinek szembe kell néznie a szegénységgel, a kilátástalansággal, a családi problémáival, valamint azzal, hogy kiskora óta dadog, viszont a zene lenne az egyetlen, ami fel tudná őt emelni. A film december 1-én jelenik meg a nagyközönség előtt.

Nyitókép: Mozinet