A Wednesday egyik jelenete

A Netflix sorozatában így változtatták meg Wednesday és Morticia kapcsolatát

A Netflix a 2022-es sikersorozatában egy apró, de lényeges változtatást eszközölt Wednesday és Morticia kapcsolatában az eredeti filmekhez képest. A nézőknek ez lehet fel sem tűnt, hiszen olyan természetességgel emelték be ezt a szálat, hogy még a legnagyobb rajongókat is lenyűgözte. Mit módosítottak az írók?


A Wednesday című sorozat az Addams család fiatal lányának gimnazista éveibe enged betekintést. Természetesen egy ilyen hátborzongató személyiség nem kerülhet normális iskolába, így szülei a Nevermore Akadémiába íratják be. Ott az általános kamaszkori problémák mellett természetfeletti bonyodalmakkal is szembe kell néznie, illetve egy rejtély is megoldásra vár.

Az eredeti filmek rajongói a családi dinamikában egykor erős kötelékeket láthattak, a Wednesday részeiben viszont más a helyzet. A címszereplő karakter nem elnyomott szeretettel közeledik családtagjai, és különösen édesanyja felé, hanem undorral, illetve megvetéssel és utálattal. A stílusjegyei korábban is ezek voltak, de tényleges ellenszenv nem volt jellemző. Miért volt szükség erre a változtatásra?

A Netflix csapata, illetve Tim Burton is több dimenziót akart adni a karaktereknek, illetve a közöttűk húzódó szálaknak. Az, hogy nem egészen felhőtlen a két női karakter kapcsolata, újabb kérdéseket vet fel a következő évadokra. Emellett Morticia így nem csak egy szeretetre méltó figuraként van jelen, hanem egy megbánásokkal teli, közeledni akaró anyaként.

Ezzel együtt Wednesday haragja a történetet folyamatosan előremozdítja. A Nevermore-ban töltött ideje alatt folyamatosan anyja árnyékában lépked, ez a gondolat pedig rossz érzésekkel tölti el. Így a lehető legtöbb ponton a saját útját próbája járni. Ha ez az apró — de lényeges —változtatás nincs, akkor teljesen máshogy alakultak volna az események.

A második évadban talán több részletet is megtudhatunk majd Wednesday és Morticia múltjáról, illetve az ellentéteik forrásáról. Az következő szezon számos érdekességgel szolgálhat még a többi családtaggal kapcsolatban is. Az új történetszálról, a visszatérő és az új karakterekről, valamint a megjelenés várható időpontjáról itt lehet olvasni.

Nyitókép: Instagram/wednesdaynetflix

Forrás: Screen Rant