Ed Sheeran

Ed Sheeran ruhakollekciót dob piacra

A Lucy & Yak független ruházati márkával közös limitált kiadású, tudatos kapszulakollekciót az énekes-dalszerző Equals című legújabb albumának művészeti alkotásai ihlették.

A július 14-én megjelenő Ed Sheeran & Yak uniszex kollekció az énekes által rajongott és viselt organikus tréningnadrágot, valamint egy ekrü-fekete pillangómintás kapucnis pulóvert, pólót és horgászsapkát tartalmaz, hogy „minden évszakban viselhető legyen”.

Elspeth Mills, a Lucy & Yak vezető nyomdatervezője a kollekcióban használt nyomatok inspirációjáról így nyilatkozott:

„Amikor először hallottam, hogy Ed Sheeran mellett tervezhetünk egy kollekciót, alig vártam, hogy a saját, jellegzetes Lucy & Yak stílusunkban életre keltsük az elképzeléseit. Ed Equals albumának grafikájából merítettem, ezt vegyítettem a saját rajzaimmal, hogy valami egyedit alkossak, ami a Sheeren-eseknek és a Yakosoknak is egyaránt tetszik. A pillangó központi szerepet játszik Ed művészeti munkáiban, mivel az évek során bekövetkezett fejlődését tükrözi, így azonnal tudtuk, hogy ezt szeretnénk a kollekció témájának középpontjába állítani – egy olyan szimbólum, amely olyasmit képvisel, amihez az emberek mindenhol kapcsolódhatnak.”

A kollekciót is a fenntarthatóság jegyében tervezték, mivel az énekes és felesége, Cherry is szenvedélyesen rajong a környezetvédelemért. A kollekció darabjai organikus pamutból készültek, míg a megfordítható Travis horgászsapkák teljes egészében holtkészletből (sérült termékek, hibás szállítások, szezonális termékek maradványai, lejárt nyersanyagok) születtek.

„Az Ed albumának illusztrációjában használt pillangó igazán különleges jelentőséggel bír számára, ezért megtiszteltetés számunkra, hogy egy ilyen különleges Yak-kollekció részeként kelthetjük életre –különösen azért, mert tudjuk, hogy Ed osztozik a környezetvédelem iránti szenvedélyünkben. Több mint egy évtizede rajongunk Edért, így amikor kapcsolatba lépett velünk, nagyon örültünk, hogy együttműködhetünk egy olyan kollekcióban, amely a Sheer-és Yak-rajongókat hozza össze – ők állnak a kollekció középpontjában, és elképesztően jól éreztük magunkat, amikor Ed hihetetlen rajongóival együtt dolgoztunk a darabok modellezésén”

– tette hozzá Lucy Greenwood, a Lucy & Yak társalapítója.

Az Ed Sheeran & Yak kollekció július 14-én debütál, az árak a 22 fontos (kb. 10 ezer forint) kalap és a 65 fontos (kb. 31 ezer forint) tréningruha között mozognak.

(FashionUnited)

Nyitókép: WireImage / Samir Hussein