Karl Lagerfeld a Párizsi Divathéten 2014-ben

Elárverezik Karl Lagerfeld hagyatékát

Hétfőn jelentette be a Sotheby's aukciósház, hogy elárverezik a 2019 elején elhunyt divattervező hagyatékát.

A Sotheby's szerint „a gyűjtemény ugyanolyan sokszínű és meglepő, mint amilyen maga a divattervező volt". A műkincseken kívül árverésre kerülnek Karl Lagerfeld személyes tárgyai is, köztük a több mint 200, híres ujjatlan bőrkesztyűje, három Rolls Royce-a, házikedvenc macskája, Choupette tálkái. Az aukciókat 2021 végén és 2022 elején tartják Monacóban, Párizsban és a Sotheby's új németországi székhelyén, Kölnben, ahol ezentúl rendszeresen lesznek árverések.

Az aukciósház közleménye szerint Lagerfeld „telhetetlen gyűjtő volt", aki a legkülönbözőbb stílusirányzatok iránt érdeklődött, így az olasz bútorok, a 18. századi francia iparművészet és az art déco iránt. Gyűjtötte a 20. század elejének művészetét is, különösképpen Bruno Paul építész és tervező bútorait, továbbá német reklámplakátokat.

Nemrég írtunk róla, hogy Lagerfeldről hatrészes drámasorozatot készít a Disney, mely a német ruhatervező magánéletére összpontosító, drámai hangvételű alkotás lesz. A hat részesre tervezett, Kaiser Karl Franciaországban forog majd, és Lagerfeld fellendülését mutatja be a divatiparban a hetvenes évektől kezdve, amikor a tervező berobbant a francia divatvilágba. A sorozat emellett betekintést nyújt majd a Lagerfeld és Yves Saint Laurent üzletipartnere, Pierre Berge közötti versengésbe, valamint a tervező és Jacques de Bascher szerelmi viszonyába.

(MTI)