Katalin hercegné

A királynő nyomában — Katalin hercegné a néhai uralkodó ékszereiben tűnt fel​

Katalin hercegnét már több alkalommal is lehetett látni olyan ékszerekben, melyek a királyi család más tagjaira utaltak. Mióta Wales hercegnéje lett, azóta egyre gyakrabban visel ilyeneket, így a legutóbbi megjelenésén is, melyen többek között Erzsébet királynő fülbevalója volt rajta.


A napokban Katalin walesi hercegnének ismét fontos kötelessége volt, hiszen egy rendezvényen nemzeti méltóságok előtt kellett megjelennie. Ehhez nem csupán az etikettet kellett szigorúan követnie, hanem a külsőségekre is nagyobb hangsúlyt fektetett. Választása egy mélyvörös Jenny Packham ruhára esett, melyet nagy jelentőséggel bíró ékszerekkel társított.

A kiegészítőket a II. Erzsébet királynő gyűjteményéből vette kölcsön. Egészen pontosan egy pár gyémánt fülbevalót választott, valamint azt a ritkán látott tiarát, melyet egykoron még Margit királyi hercegnő és Erzsébet anyakirályné is hordott.

A jellegzetes, Lótuszvirág tiara nevű fejdísz különlegessége, hogy eredetileg egy nyaklánc volt, melyet később alakíttattak át. Az ékszert 1923-ban Erzsébet anyakirályné kapta nászajándékba férjétől, mely — már tiaraként — 1959-ben Margit hercegnőre szállt tovább, aki még halála előtt visszahelyezte a gyűjtemény többi darabja közé.

Katalin hercegné nem először viselte ezt az ékszert, 2013-ban egy másik diplomáciai fogadáson is ez volt rajta. Vilmos herceg felesége nagyon szeret olyan részletekre figyelni, melyek valamilyen formában II. Erzsébethez, vagy akár Diána hercegnéhez köthetők. Az egykori uralkodó halála után szintén törekedett egy ilyen visszafogott tisztelgésre, melyről egy korábbi cikkünkben lehet olvasni.

Emellett Katalin hercegné az idei Earthshot-díj átadására egy élénkzöld ruha mellé egy smaragd és gyémánt nyakláncot párosított, mely évekkel korábban Diána hercegné birtokában volt. A darab különlegessége, hogy Károly király első felesége még fejpánt gyanánt is felvette egyszer, divattörténelmet írva ezzel.

Forrás: Vanity Fair