A Mercedes-Benz Heron Preston tervezővel közös kollekciójának darabjai újrahasznosított légzsákokból készülnek.

Ruhakollekció készül Mercedes-Benz légzsákokból

A Mercedes-Benz Heron Preston tervezővel közös kollekciójának darabjai újrahasznosított légzsákokból készülnek.


A nemrég bemutatott közös koncepció-kollekcióban, melyben az újrahasznosított légzsákok, a formához hűen, fel is tudnak fújódni, Preston három egyedi férfi és női megjelenést, valamint árucikkeket készített, melyeket szeptember 10-től a GOAT utcai ruházati viszonteladón keresztül árulnak majd.

A légzsák-koncepció kollekciót az életmentő technikai innováció két évfordulója ihlette: az 50 évvel ezelőtti légzsák szabadalma és a zászlóshajó modellünkbe, az S-osztályba történő első szériás bevezetése 1981-ben. Meggyőződésünk, hogy a közös alkotás és az együttműködésen alapuló projektek emlékezetes és egyedi pillanatokat teremtenek a majd.

– mondta Bettina Fetzer, a Mercedes-Benz AG kommunikációs és marketing alelnöke.

Mind az autógyártó cég, mind a tervező számára elsődleges a fenntarthatóság iránti elkötelezettség. Preston, aki a munkaruházat luxus újraértelmezéséről ismert, márkája 2016-os elindítása óta igyekszik minimalizálni a romboló gyártási módszerek használatát. 2018-ban jött létre Re-Design programja, amely újrahasznosított anyagokból készít egyedi darabokat, a Mercedes-Benzzel közös együttműködés is ennek a keretében készült.

A kollekcióm elindítása óta az upcycling és a fenntarthatóság ünneplése a legkorábbi megközelítéseim a tervezéshez, és nagyon tetszett, hogy a légzsák évfordulójának ünneplését így lencsevégre kaptam, hogy egy gyönyörű kollekciót hozhassak létre újrahasznosított anyagokból, a legfejlettebb üzemanyag-hatékony és elektromos járművekből álló flottájuk néhány darabja mellett

– fogalmazott Preston.