Elegáns férfi, napszemüveggel a kezében

3 öltözködési tipp, elegáns férfiaknak

Nem tudod mit vegyél fel ma, vagy nem tudsz választani a megfelelő ingek közül? Esetleg elegánsabban szeretnél öltözködni a hétköznapokban? Mutatunk három tippet, ingek, szövetnadrág és a sport öltöny kapcsán, hogy stílusod a következő szintre tudd emelni!


A megfelelő ingek

Amennyiben elegánsabban szeretnél öltözni a hétköznapokban, megfelelő ingek, szövetnadrág és sport öltöny beszerzése vagy beépítése mindennapi viseleteidbe, jó kiindulópont lehet.

Minden férfi ruhatárában elengedhetetlen kellékek a jó szabású ingek, hiszen ezek a darabok kifejezetten sokoldalúak. Kezdésnek fehér, világoskék vagy szürke ingek vásárlása elengedhetetlen. Melegebb időben természetesen érdemes rövid ujjú változataikat viselni, de hosszú ujjú társaikkal szemben kevésbé elegánsak.

A színek is fontos szerepet játszanak gardróbunk felépítésében, hiszen a színpszichológia már ismert eszközeit alkalmazhatjuk általuk. A világos színek barátságosabbak és kevésbé fenyegető hatást keltenek. Egy, a Career Builder által közölt tanulmányból, amiben munkaadókat kérdeztek a megfelelő színek viseletéről kiderült, hogy a legtöbben (23%) a kék szín viseletét javasolják, ez például világoskék ingként alkalmazható. Ezt természetesen érdemes egy állásinterjún is figyelembe venni.

Egy elegáns szövetnadrág

A sötétebb színek például üzleti jellegűek, hitelesek és konzervatívak, a Career Builder tanulmányából az is kiderült, hogy a kérdezettek 15%-a a feketét javasolta, ami ideális szempont lehet a szövetnadrág vagy sport öltöny választásakor. A tanulmány szerint pedig a narancssárgát asszociálták a legtöbben (25%) az unprofesszionalizmussal. Amennyiben ingük világos színű, a szövetnadrág esetében jobb, ha egy sötétebb színre esik a választásunk, például feketére vagy sötétkékre. Nyáron azonban érdemes világosabb színekkel dolgoznunk, így például a fehér ingek egy világosbarna, bézs nadrág párosításával is tökéletes, elegáns választás lehet.

Jól szabott sport öltöny

Amennyiben hidegebb az idő és eleganciánkat még fokoznánk, egy sport öltöny viselete tökéletes választás lehet. Ilyenkor is fontos szempont a színek kombinációja, például érdemes a szövetnadrágunk színével egyező sport öltöny viselete. Egy bézs szövetnadrág és sport öltöny viselete egy fehér inggel garantált eleganciát fog eredményezni. Lezserebb elegancia érdekében variálhatjuk is a színeket, például viselhetünk kék ing, szürke sport öltöny kombinációt, és párosíthatjuk őket egy kék farmernadrággal.

Ezután kijelenthetjük, hogy a megfelelő ingek, elegáns szövetnadrág és egy jól szabott sport öltöny minden férfi ruhatárában jelen kell legyenek, hiszen aktuális stílusunk, munkahelyünk vagy különböző események megkívánják a különböző darabok viseletét. Reméljük cikkünk segített és így már egyszerűbb lesz összeállítani mindennapi elegáns stílusodat!