Kim Jones a Fendi divattervezője, és Donatella Versace a Versace kreatív igazgatója

Közös kollekciót dobott a piacra a Versace és a Fendi

Bár a divatszakemberek már múlt héten is hallhattak róla, mostanra bizonyosság vált, hogy Donatella és Kim Jones egyesítik erőiket egy új kollekcióban, mely egy titkos milánói divatbemutatón debütált. Megérkezett a Versace x Fendi.


A pletykákat később a Business of Fashion is megerősítette, és mostanra már bepillantást nyerhettünk a „Fendace" kollekcióba, egy sztárfellépőkkel teletűzdelt bemutatón keresztül, amelyen a Versace lányok és fiúk, régiek és újak együtt léptek a kifutóra.

A show első felét a legendás Kristen McMenamy nyitotta meg egy teljesen fekete megjelenésben, majd ezt követően több ikon is megjelent a kifutón: Amber Valletta, Kate Moss és Naomi Campbell is.

A Versace-archívumok mélyéről előásott klasszikus megjelenéseket a Fendi jellegzetes dupla FF-jeivel dolgozták át, ahogy Donatella is újraértelmezte az olasz ház görög kulcsmotívumát a bomberdzsekik, a laza szabásvonalak és az extrán miniruhák között.

De nem csak „old school" viseletek jelentek meg a kifutón. A Versace egyik legnagyobb nevű modellje és kampányarca, Precious Lee feltűnt a kifutón, de rajta kívül láthatták még az érdeklődök Gigi Hadid, Imaan Hammam, valamint Paloma Elsesser és Lila Moss vonulását is – utóbbi kettő életük első Versace divatbemutatójukon vettek részt.

Forrás: Dazed