Diana hercegné

Diana hercegné titkos hangfelvételeket készített fiai leendő feleségei számára halála előtt

Az ötlet azután jött, hogy Diana hangfelvételeket készített az Andrew Morton által írt Diana igaz története című, 1992-es életrajzi könyvhöz.


Az OK! magazinnak beszélt arról nemrég Diana hercegné egykori közeli barátja, hogy a könyvhöz készült hangfelvételek mellett gyermekei és azok leendő feleségei számára is készített néhányat.

Ezekben Diana anyai tanácsokkal látja el Vilmos és Harry herceget, és megosztja velük a jövőjükkel kapcsolatos reményeit, írja a brit Marie Claire.

„Bármilyen hihetetlennek is tűnik, Diana tudta, hogy fiatalon fog meghalni. Nagyon ráhangolódott a szellemvilágra és a médiumokra Elmondta, hogy a kazettákat arra a napra készítette, amikor már nem lesz itt, hogy segítsen fiainak az eligazodásban. Így továbbra is az életük része maradhatott, még azután is, hogy ő már nem élt. Úgy gondolta, hogy ez nagyon okos dolog - és szerette annak az ötletét, amit ő maga csak úgy nevezett, hogy "egy zsémbes anyának lennei a síron túlról. Nagyon szórakoztatónak találta”

– nyilatkozta a magazinnak Diana barátja.

A névtelen forrás hozzátette, hogy Diana kazettákat készített Vilmos leendő feleségének és leendő családjuknak is, amelyet majd egy napon alapítanak.

„Annyira őszinte volt. Hallani lehetett a hangján. Egyenesen a szívéből beszélt. Még ennyi idő után is jól emlékszem egyes részleteire. Meglepett, hogy tényleg lejátszotta nekem. És amikor vége volt, arról beszélgettünk, hogy milyen lányt vesz feleségül Vilmos. Úgy gondolta, hogy a fia menyasszonya szép, okos és független lesz. És meglepő módon igaza volt. Katalin mindez, és még annál is több.”

Barátja elmondása szerint Diana közvetlenül is üzent Cambridge hercegnőjének, és azt mondta, tudja, hogy valaki igazán különleges lesz, és azt tanácsolta neki, hogy ahhoz, hogy a házasságuk túlélje a királyi élet nyilvános csillogását és magánéleti nyomását, türelemre, kompromisszumokra, megértésre, bizalomra, hűségre és persze szerelemre lesz szükség, hozzátéve, hogy a család a legfontosabb dolog az életben.

Vilmos gyakran beszélt arról nyilvánosan, hogyan tartja életben édesanyja emlékét György herceggel, Sarolta hercegnővel és Lajos herceggel. Egy 2017-es interjúban elmondta, hogy nehéz, mert nyilvánvalóan Katalin nem ismerte őt, így nem igazán tud ilyen annyira bő részletekkel szolgálni.

„Amikor lefektetem Györgyöt vagy Saroltát, rendszeresen beszélek róla, és csak próbálom emlékeztetni őket, hogy két nagymama van, volt az életükben, és ezért fontos, hogy tudják, ki volt ő, és hogy létezett.”

Nemrég írtunk róla mi is, hogy anyák napján, melyet az Egyesült Királyságban március 27-én tartanak, mindhárom gyermek megható üdvözlőlappal készült nagymamájának.

Nyitókép: Getty Images