Erzsébet királynő int

A legtöbb konyhában megtalálható Erzsébet királynő kedvenc fűszere

Az angol televíziós, Jenny Hanley a Buckingham-palota egyik kerti partiján járt, majd egy rádióműsorban elmondta, mi az a titkos összetevő, amivel az uborkás szendvicseket felturbózzák.

Azt szinte mindenki tudja, hogy Erzsébet királynő ki nem hagyná a délutáni teázásokat, kedvenc ételeiről mi is írtunk már. A teához előszeretettel fogyaszt apró szendvicseket, legyen az málnalekvárral vagy uborkával megízesítve.

De mi az a titkos összetevő, ami ezeket a falatkákat olyan különlegessé teszi Hanley szerint?

Nem más, mint a menta.

ubork\u00e1s szendvics falatk\u00e1k

uborkás szendvics falatkák

Fotó: Shutterstock

„Soha többé nem készítek uborkás szendvicset menta nélkül”

– mondta a titkos összetevő megkóstolása után.

A szendvicseket fehér kenyérből készítették, megvajazták, majd a szeletelt uborkát meghintették egy csipetnyi mentával és borssal.

Buckingham Palota kertje

Fotó: Shutterstock

A királynő a szendvicsek mellé teát fogyaszt, leginkább Earl Greyt és Assamot, egy kis tejjel. Általában eszik egy szelet csokitortát is, volt séfje, Darren McGrady szerint.

Az édesség étcsokoládéból és Rich Tea kekszből készül, és állítólag még Vilmos herceg és Kate Middleton is nagy rajongói – a hírek szerint a pár esküvőjén is felszolgáltak belőle.

(Mirror)