Vilmos herceg és Katalin hercegné

Vilmos herceg ezzel a gondolkodásmóddal lendül túl a csalódottságon

Vilmos herceg rajongói irányába mutatott nyitottságáról mi sem tesz nagyobb tanúbizonyságot, mint hogy a mentális problémákról és a magánéleti gondokról is szabadon mer beszélni. Milyen gondolkodásmódot követve képes túllendülni a nehéz napokon?


A királyi család tagjai kétségtelenül egy nagyon nehéz időszakon vannak túl. II. Erzsébet királynő halála után a rokonoknak nem csak a gyásszal kellett szembenézniük, hanem az új tisztségeikkel és az azokkal járó felelősséggel járó terheket is a vállaikra kellett venniük. Károlyból király lett, míg elsőszülött fia kapta apja eddigi címét. Ezzel egyidejűleg Katalin hercegnére szállt a néhai Diána hercegné címe. Egy korábbi cikkünkből kiderül, hogyan kell szólítani ezután az újdonsült walesi hercegnét és gyermekeit.

Vilmos herceg és felesége több szempontból is nyitottak a rajongóik felé, például hajlandók részleteket megosztani a gyermeknevelési szokásaikról is. Egy írásunkban például leírtuk, hogy miként szeretnék kiküszöbölni a hercegi testvérek generációk óta fennálló problémáját.

Katalin hercegnéék a mentális egészség témakörében is sokszor jó példát mutatnak. A herceg például a katari világbajnokság előtt világhírű focistákkal beszélgetett, ahol részletekbe menően kitért arra, hogy a csalódottság érzése és a kudarc megtapasztalása is az élet velejárói. A Marie Claire cikkében így idézték a gondolatait:

„Az ember többször is megtanulja a játék és sok más dolog által az életben, hogy a csalódás az élet része, és döntő fontosságú, hogy miként kezeli azt. A múltban néhány igazán kiábrándító angol eredmény kezelése nehéz volt számomra, mert megint összeomlott ugyanaz az eufória, amiben voltunk."

Emellett természetesen kitért azokra a pozitívumokra is, melyeket a sportnak és a szurkolói élményeknek köszönhet az életében. Ilyenek például a szoros barátságai, melyeket különböző sportágak iránti szenvedélyének köszönhet.

Nyitókép: Getty