II. Erzsébet királynő

Így barátkozott össze II. Erzsébet sokak kedvenc színészével, Tom Cruise-zal

A királyi család tagjai számos hírességgel ápolnak szoros kapcsolatot, például színészekkel és zenészekkel is. Még a halála előtt II. Erzsébet királynő sokak egyik kedvenc filmes személyiségével, Tom Cruise-zal barátkozott össze, amin sok rajongó meglepődött.

Hogy csak egy példát említsünk, Vilmos walesi herceg és felesége szoros barátságot ápolnak a Beckham-családdal. Felháborodást is keltett, hogy a hercegi pár nem ment el a híresség fiának esküvőjére, holott szívéjesen elhívták őket az ünnepségre. Ennek az ügynek a részleteiről egy korábbi cikkünkben lehet olvasni.

II. Erzsébet közvetlenségét ismerve kevés olyan ember van, aki mellett nem tudnánk elképzelni a néhai uralkodónőt kedvesen beszélgetve. Idén például a Mission: Impossible filmek sztárjával, Tom Cruise-zal találkozott, az összejövetel pedig olyan jól sikerült, hogy egy második alkalmat is egyeztettek egymással.

Az eredeti tervek szerint a filmcsillag a királynő platina jubileumi ünnepsége során ment volna el a palotába, viszont a királyi személy egészségügyi állapota ezt nem tette lehetővé. Miután Károly király édesanyja kifejezte szomorúságát a meghiúsult alkalommal kapcsolatban, azonnal meginvitálták Cruise-t a windsori kastélyba.

Ott mindent előkészítettek számára, hiszen egy akciófilmbe illően helikopterrel érkezett a helyszínre, majd egy díszpuskát is kipróbálhatott. A királynő és a filmszínész annyira jól kijöttek egymással, hogy a Marie Claire cikkében leírtak alapján egy második közös ebédet is megbeszéltek.

Erre sajnálatos módon már nem kerülhet sor II. Erzsébet szeptemberben bekövetkezett halála miatt. A filmszínész egyébként az utóbbi időben meglehetősen sok időt töltött az Egyesült Királyság területén, elsősorban filmforgatások okán.

Igazán kíváncsiak lennénk, vajon miről beszélgethetett egymással két ennyire eltérő személyiségű ember.

Nyitókép: