Jim Carrey

Jim Carrey nem léphet be Oroszországba — ezzel húzta ki a gyufát a színész

Az utóbbi években nagyon sok botránya volt a világhírű színésznek, de hasonlóra talán még most se lehetett számítani. Oroszország bejelentette, hogy többek között Jim Carreyt sem látják szívesen mostantól az ország területén belül. Mit követett el sokak kedvenc filmsztárja, hogy ezt érdemelte?


Az orosz külügyminisztérium hétfőn jelentette be, hogy összesen 100 megnevezett kanadai személynek tiltják meg mostantól az országba való beutazást. Magyarázatuk szerint választásuk azért esett ezekre az emberekre, mivel sokan közülük aktívan részt vettek országuk oroszok ellen irányuló fellépésének kialakításában.

„Válaszul J. Trudeau miniszterelnök rezsimjének arra a folytatódó gyakorlatára, hogy szankciókat vezet be Oroszország vezetése, politikusai és parlamenti képviselői, valamint bárki más ellen, akit a ruszofób kanadai hatóságok nemkívánatosnak tartanak, kölcsönösségi alapon száz kanadai állampolgártól tagadjuk meg a beutazást”

— olvashatjuk az orosz diplomáciai tárca közleményében.

A kitiltottak listáján helyet kapott Margaret Atwood, A szolgálólány meséje című könyv — melyből sorozat is készült — írónője, Amy Knight történész, valamint az Ace Ventura filmekből és számos más vígjátékból jól ismert színész, Jim Carrey is.

Mellettük még 97 személy neve szerepel, akik között vannak üzletemberek, köztisztviselők, valamint nacionalista szervezetek aktivistái is.

Jim Carrey egy besz\u00e9lget\u0151m\u0171sor vend\u00e9gek\u00e9nt

Fotó: Getty

Nyitókép: Getty