Keleti Ágnes

A 100 éves Keleti Ágnesről osztottak meg videót az Olimpia hivatalos Instagram-oldalán

Keleti Ágnes a világon a legidősebb még élő aranyérmes olimpikon – a sportesemény hivatalos Instagram-oldalán is erről emlékeztek meg.


„A 100 éves Keleti Ágnes a legidősebb olimpiai bajnok. Vajon mit látott ebben az egy évszázadban?"

– olvasható a kérdés a videó alatt, mely az aranyérmes sportlegenda legemlékezetesebb pillanatai mellett bemutatja az elmúlt 100 év legszebb Olimpiához köthető momentumait is.

Bár Keleti Ágnes már az 1948-as olimpiára is kijutott, egy szalagszakadás miatt akkor végül nem tudott versenyezni. Első aranyérmét 1952-es helsinki olimpián nyerte. Ugyanezen a tornán még további három alkalommal sikerült a dobogóra állnia. Felemáskorláton és a kéziszercsapat tagjaként bronz, míg magyar csapat tagjaként ezüstérmet sikerült nyernie.

A négy évvel később Melbourne-ben megrendezett játékok még jobban sikerültek a magyar tornász számára: összesen négy aranyérmet – talajon, gerendán, felemáskorláton és a kéziszercsapat tagjaként – szerzett, valamint további két ezüstöt egyéniben és a magyar csapat tagjaként.

A koronavírus-járvány miatt 2021-re halasztott 32. nyári olimpiai játékokat a japán fővárosban, Tokióban rendezik meg. A sportesemény július 23-án kezdődik.

Related Articles Around the Web