Meghan Markle és Harry herceg

Harry és Meghan ezért gondolják úgy, hogy a palota minden tagja ellenük volt

A Harry és Meghan címen megjelent Netflix-dokusorozat második felvonásában a címszereplők nyíltan beszéltek a palotában tapasztalt negatív élményeikről. Többek között arra is választ adtak, mitől érezték azt, hogy összeesküdött ellenük mindenki a királyi családban, valamint a személyzetben.


A sorozat utolsó három epizódjában a sussexi hercegi pár magánéletéről, a kapcsolatuk kezdeti időszakáról, valamint a távozásukhoz vezető körülményekről a hangsúly a monarchia problémáira került. Harry herceg és felesége meséltek arról is, hogy az elhíresült Oprah-interjú után milyen üzenetet kaptak Vilmos walesi hercegtől, és miként reagáltak rá.

Kapcsolódó cikkünket itt lehet elolvasni.

A palota és a királyi család tagjai mostanáig semmilyen formában nem reagáltak az epizódokban felhozott témákra, a király, valamin Vilmos herceg és felesége, Katalin hercegné pedig igyekeznek úgy folytatni a mindennapi teendőiket, mint ha mi sem történt volna. Ehhez egy határozott tervet követnek, melynek részleteiről egy korábbi írásunkban lehet olvasni.

Bár a vádak egyelőre nem kavartak nagy port, egy témával kapcsolatban mégis tiltakozását fejezte ki a palota korábbi sajtótitkára és jelenlegi királyi kommentátor, Dickie Arbiter. Meghan Markle-ék azt állították, hogy amíg az Egyesült Királyságban éltek és a monarchia aktív, dolgozó személyei voltak, addig többször is negatív híreket szivárogtattak róluk a sajtónak.

„Nem a Buckingham-palota dolga, hogy történeteket szivárogtasson ki. Ők az információk terjesztői. Ha van egy sztori, amit meg lehet szerezni, azt minden médiumnak átadják, és soha nem arról van szó, hogy eligazítást tartanak egy megbízó ellen"

—mondta Arbiter.

A Vanity Fair cikkéből meg lehet tudni, hogy lényeges különbségek vannak a terjesztés, valamint a szivárogtatás között. Míg az első általában a kommunikációs munkatársak és több hírügynökség képviselői közötti találkozóra vagy telefonbeszélgetésre utal, addig a másik magáninformációk szándékos, engedély nélküli nyilvánosságra hozatalát jelenti.

A dokusorozatban Markle azt mondja, hogy többször is volt negatív kiszivárogtatás áldozata, amikor a királyi családban valamilyen nagy port kavaró ügyet valami mással akartak elfedni. Ahelyett, hogy szembe néztek volna a kényes témákkal, inkább eltusolták azt, ehhez pedig rossz színben tűntették fel a sussexi hercegnét, hogy inkább róla szóljanak a híradások és az újságok.

A sorozat még csak most jelent meg teljes egészében, Harry herceg és felesége mégis készen állnak arra, hogy leüljenek tárgyalni Károly királlyal és Vilmos herceggel. Egy korábbi cikkünkből meg lehet tudni, milyen problémákat szeretnének megbeszélni az esetleges találkozón.

Nyitókép: Getty