Fodrász eszközök rózsaszín háttér

Ez 2022 nyarának legnagyobb női hajtrendje

2022 a fényes, melegebb tónusokról és a kaliforniai balayage-ról szól. Ez a hajfestési trend gyorsan az idei nyár legmenőbbjévé vált.


De mi is az a balayage?

A balayage trend a ’90-es években robbant be a fodrászszalonokba és örökre megváltoztatta az addigi elképzelésünket a melírozott hajról. A kifejezés a francia balayage szóból származik, ami söprést jelent, utalva ezzel arra a technikára, amivel a színt a hajra viszik.

Más színezési technikákkal ellentétben a balayage színkiemelései feltűnésmentesen keverednek a nem festett tincsekkel a haj teljes hosszán. Ha ezzel a technikával festik hajunkat a lenövéstől sem kell tartanunk, ugyanis az idő múlásával még jobban elvegyülnek a festett tincsek.

Tommie Gleed, a Nicky Clarke hajmárka színigazgatója szerint a balayage-trend ezen a nyáron semmi jelét nem mutatja az apadásnak, sőt, idén a kaliforniai balayage trendje tombol.

„Bár a kopott szín továbbra is nagyon népszerű, sok ügyfél kaliforniai balayage-ot kér”

mondja Gleed, aki hozzáteszi, hogy 2022 minden bőrtónushoz igazodó fényes, melegebb tónusokról szól.

„A kaliforniai balayage-t élettel telibb gyökerekkel és világosabb végekkel alkották meg és általában frufruval párosítják. A megjelenés a tengerparti hangulatról szól és a színek eloszlása a természetes napsütötte tincsek megjelenését imitálja. Ez ragyogó és gyönyörű nyaralós haj hatást kelt.”

Ami a nyári frizurákat illeti? Nos, mi is imádjuk őket, hiszen a fesztiválok és a nyaralások lehetőséget adnak a kísérletezésre. Ráadásul az ilyen forró napokon vágyunk egy kis megújulásra.

Nyitókép: Shutterstock