Marilyn Monroe egy kocsiból száll ki

Marilyn Monroe sminkje optikai csalás, amit te is elérhetsz

A népszerű közösségi média oldal, a TikTok megszállottja lett a Marilyn Monroe féle szemhéjfestési technikának, amit te is könnyen elkészíthetsz.


A világ Marilyn Monroe iránti rajongása évtizedekre nyúlik vissza, és ha az elmúlt évre gondolunk, a befolyása még erősebb lett, mint valaha.

Például Kim Kardashian Marilyn Monroe ikonikus ruhájában jelent meg a 2022-es Met Gála vörös szőnyegén és hamarosan, illetve a Netflix két, a szépségikon életéről szóló dokumentumfilmmel is előállt idén.

Bármilyen módon próbáltuk utánozni Monroe könnyed szexuális vonzerejét, jellegzetes szépségű megjelenése a hollywoodi csillogás állandó mintájaként szolgált. A platina szőke fürtök, a vörös ajkak és a ráhúzott szépségjegy az 1950-es évek szépségideáljává váltak, de Monroe szemhéjfestési technikája az utóbbi időben terjedt el a TikTokon optikai csalódás hatása miatt.

Monroe híres, kicsit álmoskás, sejtelmes és egyben szexi szemei valójában egy sminktrükknek köszönhetőek, amit szemhéjfestékkel és szemceruzával érhetünk el.

A trükk az, hogy szemhéjfestékkel és fehér szemceruzával meghosszabbítjuk az alsó szempillavonalat, hogy a szemek nagyobbnak és fényesebbnek tűnjenek. A TikTok-felhasználók felkapták ezt a technikát és a #marilynmonroemakeup hashtag alatt újraalkották a megjelenést, amelyet jelenleg már több mint 6 millióan néztek meg.

@victorialyn Marilyn Monroe Beauty Hacks‼️💋 Her MUA knew all the tips & tricks to create her iconic look❤️Share with someone who loves #marilynmonroe Ib:@Lisa Eldridge #makeup #beauty #marilyn ♬ Diamonds Are a Girl's Best Friend - Marilyn Monroe

Nyitókép: Getty

Glamour