Sharon Stone a Feleségem története című film vetítésén a 74. Cannes-i Filmfesztiválon 2021. július 14-én

Sharon Stone-t nem érdekli a mai női szépségideál

A színésznő az elavult szépségszabványok figyelmen kívül hagyásáról és hihetetlenül egyszerű bőrápolásáról is beszélt egy interjúban.

Sharon Stone nemrég interjút adott a Byrdie-nek, melyben többek között arról beszélt, mit gondol a mai szépségszabványokról.

A színésznő, akinek a koronavírus-járvány alatt talált rá újra a festészetre, majd kiállítása is nyílt műveiből, azt mondja, kivirultnak érzi magát és úgy szép, ahogy van.

„Amikor elkezdtem festeni, abbahagytam a hajvágást. Abbahagytam azt az intenzív szorongást... [A média szerint] minden nővel mindig van valami baj, és mi itt vagyunk, hogy folyamatosan megmondjuk, mi az. Szeretnénk megmutatni neked egy képet arról, hogy mi a baj veled.

Emlékszem, amikor először keresztbe tettem a lábam egy tévéműsorban, és egy magazin közeli képet készített a combomról, felnagyította, majd közölte, hogy narancsbőröm van. Erre én: „Ó, szóval én egy normális emberi lény vagyok, aki egy nő, akinek a teste azért van felépítve, hogy szülni tudjak, tehát van bőr alatti zsírrétegem?”. Köszönöm, hogy tájékoztattátok erről a világ többi részét!”

– fogalmazott Stone.

Hozzátette, hogy állandó szorongása volt, miután híres lett, és folyton azt figyelték, hogy néz ki.

„Ez az egész dolog a nyakamba szakadt, és sosem éreztem jól magam. Kényszeresen levágtam a hajamat öt másodpercenként. Ez az állandó szorongás sok volt. Amikor híres lettem, és mindenki a hajamat húzogatta, csinálta és tépte... Nem tudtam.

Ez a látásmód, ez a képesség, hogy másokra nézzek, lehetővé tette számomra, hogy lássam: „Nézzenek oda! Egyszerűen gyönyörű vagy!” Ez elterelte az összes figyelmet magamról, lehetővé tette, hogy [megvizsgáljak] másokat... nem a félelem és a pánik és a kevesebbnek érzés perspektívájából, hanem a csodálat és a kíváncsiság helyéről.”

Egyszerű bőrápolási rutin

Stone bőrápolási rutinjáról is beszélt, melyről elmondta, mindig is nagyon-nagyon egyszerű volt.

„Vízzel mosom meg az arcom, és pont, hacsak nem vagyok sminkelve. Akkor leszedem a sminket, majd újra lemosom az arcomat forró vízzel, és bekenem magam. Ezeket a Bliss betéteket használom. Letisztítom az arcomat, a kézfejemet, a dekoltázsomat és a térdemet, mert nem szeretem, ha a térdem körül sok a ránc. Használok egy hialuronsavból és valami másból álló tonikot, amit belekeverek, egy kicsit bekenem vele az arcomat, a kézfejemet, aztán csak bekenem, és lefekszem aludni. Mindig is úgy éreztem, hogy a K.I.S.S. (keep it simple, stupid – „maradjon ostobán egyszerű”) elv alapvetően igaz. Mindenben ebben hiszek.”

Stone kötelező első számú szépségápolási lépése a napi többszöri fogmosás, ezért mindig magánál tart a Crest márka eldobható fogkeféiből, amikbe beleharapunk, és a végén van egy kis fogkrém.