Sminkecseteket most egy kéz

Tényleg hatékony a TikTokon terjedő sminkecset tisztító tipp?

Egy korábbi cikkünkben már beszámoltunk róla, hogy milyen szörnyűségeket okozhat bőrünkkel a nem megfelelően kitisztított sminkecsetek használata. Most azonban azt vizsgáljuk meg, hogy a TikTokon terjedő sminkecset tisztító trükk, valóban olyan hatékony-e, ahogyan azt a videók mutatják.


Tedd a szívedre a kezed és őszintén válaszolj magadnak. Te mikor tisztítottad ki utoljára a sminkecseteidet? Ne aggódj, sokan vagyunk hasonlóan a válasszal. Egy felmérés szerint a sminkecset használók 39%-a havinál is ritkábban tisztítja őket és 22% bevallotta, hogy sosem tisztítja az ecseteit.

Ez valahol érthető, hiszen egy unalmas, monoton munka, amit sokszor elfelejtünk, arról nem is beszélve, hogy utána várnunk kell az ecsetek száradására.

A TikTok platformján azonban terjed egy sminkecset tisztító trend, ami jó emlékeztető lehet a számunkra, hogy felvegyük a harcot ismét a koszos ecsetekkel szemben és találjunk egy egyszerű, de nagyszerű módot az ecsetek tisztán tartására.

A Cinema Secrets Makeup Brush Cleanser egy olyan termék, ami másodpercek alatt alakítja át az elhasználódott ecseteket, vadonatújjá. Csupán annyit kell tennünk, hogy a terméket egy kis tálban vízzel hígítjuk, majd az ecsetet belemártogatjuk és ezután körkörös mozdulatokkal egy rongyba, vagy törölközőbe töröljük. Ezt addig csináljuk, amíg a sminkmaradványok el nem tűnnek teljesen az ecsetről.

Ami nagy előnye még ennek a terméknek azon kívül, hogy másodpercek alatt újjá varázsolja ecseteinket az az, hogy a száradási idő hosszú órákról percekre csökken.

Ezt a tisztítószert az Amazonról vásárolhatjuk meg és most, hogy mi megmutattuk neked, már nem érnek az eddig jogosnak vélt kifogások. És ha ez sem, akkor talán Caroline Barnes sminkes és bőrszakértő mondata motiválni fog.

„A bőrödről származó olajrétegek a sminkpigmentekkel és az elhalt hámsejtekkel keveredve, az ecseteket a baktériumok táptalajává válnak."

Nyitókép: Shutterstock

Glamour