Nő pizsamában keni az arcát az ágyon ülve

Szépségápolási fogadalmak, amiket jó ha betartasz 2023-ban

A bőr-, haj- és körömápolás terén van néhány aranyszabály, melyeket érdemes betartani, de előfordulhat, hogy nem tudunk róluk, vagy már elfelejtettük őket. Ha 2023-ban szeretnél több figyelmet fordítani a szépségápolásra, akkor ezt a néhány tanácsot érdemes megfogadnod.


Ne bonyolítsd túl

Manapság az influenszerek világában könnyen érezhetjük azt, hogy legalább 10, ha nem több szépségápolási termékre van szükségünk ahhoz, hogy ragyogó, egészséges bőrt kapjunk. Ez azonban csak a reklámok miatt van.

Szakértők szerint azonban semmi szükségünk a 12 lépéses rutinra ahhoz, hogy eredményeket lássunk. Sokszor már egyetlen egy jól eltalált termék is csodákat tehet a bőrünkkel, vagy akár a hajunkkal.

Légy türelmes

A legtöbb esetben ahogy kipróbálunk egy új terméket a bőrünkön, attól azonnal várjuk a hatást és ha nem tapasztaljuk rögtön, hajlamosak vagyunk azonnal le is cserélni. A termékeknek azonban sokszor hetekre, sőt van, amelyiknek hónapokra is szüksége lehet ahhoz, hogy kifejtse a megfelelő hatást és eredményeket hozzon.

Szakértők szerint minimum 12 hetet érdemes adni egy bőrápolási terméknek, hogy valódi eredményt tudjon mutatni. 2023-ban várd ki a 12 hetet!

Hővédelem

Rengeteg nőt aggasztja a haja állapota, azonban sokan mégsem tesznek meg mindent a szálak egészségéért. Rengetegen használnak hajsütő vasakat, vasalókat és hajszárítót a haj hővédelme nélkül. Számtalan hővédő spray-t kaphatunk már a boltokban, amiket már a hajszárítás során is érdemes használni. Jövőre használj hővédőt és hideg levegővel szárítsd a hajadat.

Vedd figyelembe az évszakokat

Az évszakok és velük együtt az időjárás is folyamatosan változik. Érdemes ezt figyelembe venni és annak megfelelően változtatni a szépségápolási rutinjainkat is a bőrápolásban és a hajápolásban egyformán. Télen különösen figyeljünk oda a hidratálásra, míg nyáron az erősebb fényvédelemre.

Bátran újulj meg

A decemberi hajtás után a január kicsit unalmas lehet, így ez egy remek időszak a megújulásra. Új év, új frizura. Miért ne? Próbálj ki valamit 2023-ban, amivel már régóta szemezgetsz, de eddig még nem merted bevállalni. Hidd el, rengeteg önbizalmat adhat, amivel remek kezdeni az új évet.

Nyitókép: Shutterstock