Kollagén por rózsaszín háttéren

Biztosan nálad is a kukába kerül, pedig az egyik legjobb természetes kollagén

A legtöbb ránctalanító és regeneráló szövetmaszk kollagénnel és hialuronsavval átitatott, de egy élelmiszerben is megtalálhatók ezek a szuper hatóanyagok.


A kollagén és a hialuronsav a tojásfehérjében és a tojáshéj membránjában szintén megtalálhatóak természetes formában, glükozamin, kondroitin, cink, valamint A-, B-, D- és E-vitamin kíséretében, olvasható a Retikül cikkében.

A tojáshéjmembrán emellett ízületi és kötőszöveti problémákra is hatásos, mivel gyors regenerációt eredményez és jelentősen lerövidíti a sérülések gyógyulását, minimalizálva a hegesedést.

Továbbá a bőrön lévő foltokra és ráncokra eltüntetésében is hatásos, a tojásfehérje pedig 100%-osan felszívódik és hasznosul.

Szuper pakolás is készíthető belőle: főzés közben törjünk fel néhány tojást, de ne dobjuk ki a héjukat, hanem azonnal tegyük a hűtőbe. A membrán a tojáshéj és a fehérje között elhelyezkedő kis hártya, amit rövid időn belül, még nedves állapotában érdemes felhasználni. Vegyük ki a hűtőből a héjakat, és óvatosan húzzuk le róluk a vékony hártyát, amit úgy használhatunk, mint egy fátyolmaszkot.

Fontos, hogy a pakolás felvitele előtt allergiatesztet végezzünk a felső karunkon. Ha egy napig nem tapasztalunk semmilyen reakciót, akkor nyugodtan felkenhetjük a bőrünkre.

Tisztítsuk meg alaposan az arcunkat, és előtte akár gőzöléssel és arcradírozással felpuhíthatjuk a bőrt, hogy minél több hatóanyagot tudjon magába szívni.

Nyitókép: Shutterstock