Ápolt női kéz

A te körmöd is törékeny? Ez a TikTok-trend segíthet

Kezdetben a slugging néven elhíresült trend az arcápolásban terjedt el, mára azonban már a körömápolásról szóló videókban is láthatjuk ezt a technikát.


Mi is a slugging?

A slugging egy a koreaiak által népszerűsített arcápolási technika, amit már a körömápolásban is előszeretettel alkalmaznak. A név az angol slug szóból ered, ami sok más értelmezés mellett meztelencsigát is jelent.

A szépségápolás világában azonban a slugging kifejezés azt jelenti, hogy olyan vastagon kenjük be a bőrfelületet vazelinnal, hogy az egy meztelencsiga nyálkás bevonatához hasonlítson.

Innen már nem nehéz kitalálni, hogy akkor a körmünkkel mit is kell pontosan tennünk, hogy az megerősödjön és törésálló legyen.

A népszerű közösségi média platformon ez egy újabb szépségtrendként terjed, ahogyan anno a bőrápolási slugging is terjedt.

A körmünknek szüksége van egy alapvető ápolási rutinra ahhoz, hogy egészséges legyen. Azonban ezen felül, ha tenni szeretnénk még egészségük megőrzése érdekében pár lépést, akkor érdemes kipróbálnunk ezt a TikTok-trendet.

Egy körömszakértő azt tanácsolja, hogy ha a körmünk felső rétege különösen száraznak és töredezésre hajlamosnak tűnik, akkor próbáljuk ki az alábbi TikTok-videóban feltüntetett technikát alkalmazni rajta minden este lefekvés előtt. Már egy hét után látványos eredményt érhetünk el vele.

Nyitókép: Shutterstock