Jenna Ortega a Wednesday sorozatának egyik ikonikus jelenete, mikor a lépcsőn besétál fekete ruhában

Íme az összes film és sorozat, amiben Jenna Ortega feltűnt

Ha Jenna Ortega neve ismerősen cseng, az nagy valószínűséggel a tavaly megjelent Netflix sorozatnak, a Wednesday-nek köszönhető, ahol a főszereplő lány karakterét Jenna formálta meg, méghozzá tökéletesen. A színésznő azóta igen felkapott lett, bár korábban is láthattuk sorozatokban és filmekben feltűnni. Íme Jenna Ortega összes szerepe, amiben valaha láthattuk!


Wednesday, 2022

Jenna Ortega az Addams Family spin-off sorozatában Wednesday-t alakítva vált igazán népszerű színésznővé. A Netflix akciódús sorozata megtalálta a karakterhez illő legtökéletesebb színésznőt, mikor Jenna-t kiválasztotta a szerepre. A sorozatban a tinédzser lány a Nevermore Akadémiára kerül, ahol hozzá hasonló, különleges képességekkel rendelkező fiatalokkal él és tanul együtt. A diákokra azonban egy sorozatgyilkos feni a fogát, így Wednesday gyilkossági nyomozásba kezd és ezzel együtt izgalmas kalandokba keveredik.

American Carnage, 2022

Az American Carnage egy izgalmas horrorfilm, amely egy csapat papírok nélküli bevándorlók gyermekeinek életét követi, akiknek azt ígérik, hogy az ellenük felhozott büntetőjogi vádakat mind ejtik, ha önkéntes munkát vállalnak egy idősek otthonában. Hamarosan azonban megtudják, hogy valami baljóslatú dolog történik az otthonban, és kétségbeesetten próbálnak elmenekülni a kormány gonosz terve elől.

You, 2019

Már lehet, hogy elfelejtetted, de Jenna Ortega bizony szerepelt a Penn Badgley főszereplésével készült You sorozatában. Jenna a sorozatban mindössze egy évadot töltött el, és Joe, azaz a főszereplő szomszédjának tinédzser unokatestvérét, Elliet alakította. Jó hír az Ortega fanoknak, hogy már a sorozat készítői is megerősítették, hogy a színésznő az 5. évadban visszatér.

X, 2022

Az X-című horrorfilmben Jenna játssza Lorraine-t, aki barátjával és színésztársaival együtt egy texasi kisvárosba utazik abban a reményben, hogy filmet forgathatnak, a házigazdák tudta nélkül, akik pokollá teszik az életüket, amikor rájönnek, mire készülnek a fiatalok.

Sikoly, 2022-2023

Jenna Ortega mára már a Sikoly című film egyik hivatalos arcává is vált, mivel az ötödik és a hatodik részben is láthattuk szerepeleni. A filmben karaktere, Tara a húgával, Sam-mel együtt a gyilkos ámokfutásának áldozataivá válnak. A testvérek barátaikkal összefognak, hogy megállítsák a gyilkost, és felfedjék valódi kilétét.

Stúdió 666, 2022

A 2022-es, valós események inspirálta horrorban a Foo Fighters rockzenekar természetfeletti erőkkel küzd, miután beköltöznek egy pazar, hátborzongató rock 'n' roll-történelemmel átitatott Encino-i kúriába, ami veszélyezteti a várva várt tizedik stúdióalbumuk elkészültét. Ebben a filmben Jenna csupán csak egy rövid kis mellékszerepet kapott.

Utóhatás, 2021

Jenna Ortega egyik legnagyobb színészi alakítását az Utóhatás című filmben láthatjuk, mikor az iskolás tinédzser lány egy tragikus iskolai lövöldözés áldozata lesz. Jenna a terrorcselekményt a női mosdóban elbújva éli túl, mi pedig végig nézhetjük a hátborzongató jelenetet.

Richie Rich, 2015

Míg a Wednesday sorozata Jennából sztárt csinált, az első jelentős Netflix-sorozatban játszott szerepe a 2015-ös Richie Richben volt, amelyben Darcy-t, a főszereplő legjobb barátnőjét alakította. A sorozat mindössze egy évadot élt meg, de Jenna természetesen ebben is mesés volt.

Szeplőtelen Jane, 2014-2019

A Szeplőtelen Jane című sorozat öt évadon keresztül futott, főszerepben Gina Rodriguezzel, aki Jane Villanueva-t alakította. A visszatekintéses részekben pedig Jenna Ortega játszotta Jane fiatal énjét a flashbackekben.

Saving Flora, 2018

A Saving Flora című filmben Jenna egy cirkusztulajdonos tinédzser lányát alakítja, aki megment egy idősödő elefántot, Florát az elaltatástól. A megmentést követően az erdőbe menekül, ahol két elefántvadász üldözésbe veszi.

A bébiszitter – A kárhozottak királynője, 2020

A 2017-es A bébiszitter című horrorfilm kultikus rajongótáborra tett szert, így természetesen visszatért egy folytatással 2020-ban, ahol már Jenna a horrorfilmek koronázatlan királynője egy terhes középiskolás lányt alakított.

Igen nap, 2021

Az Igen nap című vígjátékfilm főszereplői Jennifer Garner és Édgar Ramirez olyan szülőket alakítanak, akik úgy érzik, hogy túl sokat mondanak nemet a gyerekeiknek. Legidősebb gyermekük (Ortega) különösen szeretné, ha a szülei felnőttként bánnának vele, ezért a szülők elhatározzák, hogy egy teljes napig mindenre igent mondanak a gyerekeiknek.

A zűr közepén, 2016-2018

Jenna első főszerepét a Disney Channel A zűr közepén című vígjáték sorozatában kapta. Ahogyan azt a cím is sugallja, Jenna a hét testvér középső gyermekét, Harley Diazt alakította, aki kreativitását és képzelőerejét használva próbálja a legtöbbet kihozni egy ilyen nagy családban való életből.


Nyitókép: Instagram

(Glamour)