A Fehér Lótusz egyik jelenete

Mike White, A Fehér Lótusz készítője furcsa tervekkel készül az új évadra

A Fehér Lótusz második évada után már fogalmunk sincs, hova tudnák továbbfejleszteni a sorozatot, de szerencsére a készítőknek még bőven akadnak ötleteik. Nemrég Mike White, a széria alkotója osztotta meg gondolatait az új részekkel kapcsolatban.


David Bernal vezető producer az év elején megerősítette, hogy az új részek főszereplői egy teljesen új kontinens hotelében szállnak majd meg. A rajongók valószínűleg jól emlékeznek rá, hogy az első szezon Mauin, a második pedig Taorminában, Szicília délkeleti partjainál játszódott. Ezekkel szemben a továbbiakban Ázsia kerül középpontba.

Szerencsére nem ez az egyetlen izgalmas fejlemény, amit eddig megtudhattunk a széria folytatásáról. Viszont nem kell szenzációs bejelentésekre számítani egyelőre, hiszen az HBO vasszigorral ragaszkodik a titoktartáshoz a megjelenések előtt. Ennek ellenére Mike White — a sorozat készítője— elárulta, milyen központi téma köré épül majd a sztori.

„Az első évad valahogy a pénzt emelte ki, a második pedig a szexet. Azt hiszem, a harmadik évad talán egyfajta szatirikus és vicces pillantás lenne a halálra, a keleti vallásra és a spiritualitásra"

— mondta a szerző az új évaddal kapcsolatban.

Ezt hallva nem is gondolnánk, de mint kiderült, a készítők még ezt a témát is valamilyen módon humoros köntösbe szeretnék öltöztetni. Az HBO Max elnök-vezérigazgatója, Casey Bloys tárgyalt nemrég White-tal. Később egy interjúban elárulta, hogy a felvázolt ötleteket igazán szórakoztatónak találta.

De miként lehet összekötni a halál és a spiritualitás témakörét a humorral? Más készítőtől nem számítanánk semmilyen pozitív végkimenetelre, de White az előző évadokban már bebizonyította, hogy jó kézzel tud hasonló ötletekhez hozzányúlni.