Asztalra feltett lábakkal a tévén Netflixet néző személy

3 apró trükk, ami még jobbá teheti a Netflix-fiókodat

Az alábbi 3 gyors módosítással még nagyobb élmény lesz a filmezés.


Ha rengeteg időt töltünk a Netflix nézésével, érdemes úgy beállítani a dolgokat, hogy a lehető legnagyobb élményt nyújtsa a szolgáltatás. Íme három nagyszerű módszer, melyek mindössze egy-két percet vesznek igénybe.

1. Automatikusan lejátszódó előnézetek kikapcsolása

Jelentkezzünk be a Netflix-fiókunkba egy web böngészőből, majd a jobb felső sarokban a profilképünkre kattintva, válasszuk ki a Fiók linket.

Innen menjünk le a Profil és szülői felügyelet részhez. Válasszunk ki egy profilt, és menjünk a Lejátszási beállítások részhez. Az oldal tetején vegyük ki a pipát az Automatikus előnézeti lejátszás böngészés közben minden eszközön jelölőnégyzetből.

Ezt a beállítást minden egyes profilra vonatkozóan módosítani kell, így ha valami véletlen folytán olyannal élünk együtt, aki valóban élvezi az automatikus előnézeti lejátszást, akkor a saját profilunknál kikapcsolhatjuk, a többieknél pedig bekapcsolva hagyhatjuk.

2. Profil lezárása PIN-kóddal

Mi értelme van külön profiloknak, ha bárki csak úgy akarva-akaratlanul hozzáférhet a másikéhoz? Ez a beállítás különösen akkor hasznos, ha van egy profilunk a gyerekeid számára, és nem akarjuk, hogy hozzáférjenek a thriller és igaz bűnügyi filmekből álló lejátszási listánkhoz.

Az előző tipphez hasonlóan kattintsunk a profilképünkre, válasszuk a Fiókot, majd a lezárni kívánt profilt, és ott a Profilzár opciót.

Adjuk meg ismét a jelszavunkat, majd jelöljük be a PIN-kódot igénylő négyzetet. utána adjunk meg egy négyjegyű PIN-kódot, és ha ez a főprofil az összes többi profil szabályozásához, jelöljük be a PIN-kódot kérni új profilok felvételéhez jelölőnégyzetet is.

Mostantól kezdve a profilválasztó képernyőn a profilunk alatt egy kis lakat ikon jelenik meg, és bárki is próbál hozzáférni a profilunkhoz, annak tudnia kell a PIN-kódunkat a belépéshez.

Netflix alkalmaz\u00e1s a laptop k\u00e9perny\u0151j\u00e9n

Fotó: Shutterstock

3. A lejátszás folytatása törlés

Ha hosszabb ideje előfizetettünk a Netflixre, a Lejátszás folytatása valószínűleg azoknak a műsoroknak és filmeknek a temetője, amelyekről félúton lemondtunk.

Könnyen eltávolíthatjuk azokat a tartalmakat, amelyek már nem érdekelnek, de hogy hogyan tesszük ezt, az attól függően változik, hogy böngészőn, mobilalkalmazáson vagy okostévén keresztül nézzük-e. A böngészőben keressük meg az eltávolítani kívánt műsort, menjünk rá rá az egérrel, és kattintsunk a kis X-re a felugró menüben.

Az Android és iOS rendszerű Netflix alkalmazásból keressük meg az eltávolítani kívánt műsort, klikkeljünk a kis hárompontos ikonra a jobb alsó sarokban, és válasszuk az "Eltávolítás a sorból" lehetőséget.

Végül pedig a legtöbb okostévé esetében még egy extra lépésre van szükség. Valóban bele kell kattintanunk az eltávolítani kívánt műsorba, majd a bal oldali navigációs részben lefelé kell mennünk a nyíllal, és a Remove from Continue Watching (Eltávolítás a lejátszás folytatásából) lehetőséget kell választanunk.

Nyitókép: Shutterstock