Netflix logója telefonon

Tömeges sorozattörlésbe kezdett a Netflix 2022-ben

A Netflix online streaming szolgáltató törlési rohamba kezdett, amit a sorozatok sem úsztak meg. Íme azon eredeti Netflix-sorozatok listája, melyek nem újultak meg 2022-ben.


A 2022-es válság közepette a Netflix bejelentette számos eredeti műsorának törlését. A streaming tartalmak iránti kereslet megnőtt, mivel a járvány visszafordíthatatlanul érintette a film- és televízióipart. Ez több streaming platformot eredményezett, amelyek változatos megtekintési lehetőségeket kínáltak a fogyasztóknak.

Következésképpen ezek a versenytársak veszélyt jelentettek a Netflixre, és arra kényszerítették a streaming óriást, hogy a nézettségi adatai alapján feltérképezze jövőjét, és töröljön minden olyan eredeti tartalmat, amely nem vonzott sok új előfizetőt.

Az idei első negyedéves eredményről szóló jelentések nyomán a Netflix felfedte, hogy 200 000 előfizetőt veszített, és a második negyedévben további kétmillió előfizető elvesztésére számít. Ami az operatív döntéseken kívül elriasztja a felhasználókat a platformtól, azok a folyamatosan növekvő előfizetési árak.

Annak ellenére, hogy a Netflix a legdrágább streaming szolgáltatás, műsorainak és filmjeinek minősége nem egységes. Míg a Netflix olyan rekordot döntő műsorokkal büszkélkedhet, mint a Bridgerton, a Stranger Things, a The Witcher, a You és az Emily Párizsban, még mindig a kifogásolhatóan megtervezett megjelenések otthona.

Az évek során a Netflix azzá a streaminggé vált, aki gyorsan törli azokat a műsorokat listájáról, melyek nem érnek el nagy sikereket. 2021-ben a Netflix több saját gyártású sorozatot is végleg törölt a népszerűtlenségükre hivatkozva és a műsorok tömeges törlése folytatódik. Cikkünkben láthatsz minden 2022-ben törölt Netflix-sorozatot.

On The Verge

A Julie Delpy, Elisabeth Shue, Sarah Jones és Alexia Landeau főszereplésével készült francia gyártású vígjátéksorozat 2021. szeptember 7-én mutatkozott be 12 epizóddal. A sorozat négy barátnőt mutat be, akik középkorú kríziseket élnek át közösen. Sajnos az On The Verge futása nem tartott sokáig. A műsor készítője Instagram-oldalán árulta el, hogy törölték a sorozatot és a Netflix ezt elfelejtette bejelenteni.

A 81-es számú archívum

A 2022 januárjában kiadott nyolc epizódos sorozatot mindössze két hónappal később törölték. A hír sokakat meglepett, ugyanis A 81-es számú archívum sorozatát csaknem 130 millió órán keresztül nézték, betörve a Nielsen és a Netflix Top 10-es listájába. Valószínűleg a műsor által elért nézettség nem volt elegendő a gyártásra fordított költségvetés kompenzálására, ami a lemondáshoz vezetett.

Bébicsőszök klubja

A műsor a tinédzserkori barátnők – Kristy, Stacey, Mary Anne, Claudia, Dawn, Jessi és Mallory – kalandjait dolgozza fel, miközben elkezdik saját bébiszitter üzletüket felfuttatni. A sorozat univerzális lett, kritikai elismerést kapott, és nagy rajongótábort szerzett. Ettől függetlenül a Bébicsőszök klubját törölték, ugyanis az első évaddal ellentétben nem érte el a Netflix nézettségi elvárásait.

Gentefied

A Marvin Lemus és Linda Yvette Chávez által készített Gentefied a családot, a szerelmet és az amerikai álmot kergető mexikói unokatestvérek történetét tárta fel. A műsor két évadon keresztül futott a Netflixen 2020. februárjától 2021. novemberéig. Bár dicsérték hiteles latin nyelvű ábrázolásáért, soha nem ért el annyi nézettséget, hogy megjelenjen a Netflix Top 10-es listájában.

Cooking with Paris

A Netflix Cooking with Paris című kulináris valóságshow-jában Paris Hilton színésznő és örökösnő recepteket készített újra olyan hírességek mellett, mint Kim Kardashian, Saweetie és Demi Lovato. A Cooking with Paris-t már egy évad után törölték alacsony nézettsége és rossz kritikai értékelései miatt.

Másik élet

A 2019 júliusában negatív kritikákkal debütált Másik élet egy második évaddal folytatódott, amelyet aztán 2021 októberében adtak ki. Mindössze négy hónappal később Sackhoff egy tweetben felfedte, hogy a Netflix lemondott az Another Life megújításáról, és ezzel véget ért a 20 epizód.

Szuperhőst nevelek

Két évad után törölték a Szuperhőst nevelek című sorozatot a Netflixről. A bejelentést Haney osztotta meg az Instagramon, meglepve ezzel nézőit. Végül is a sorozat februárban négy egymást követő héten volt a Netflix legnézettebb műsorai között.

A látszat néha csal

A 2021. októberi premier után az egyévados A látszat néha csal című sorozatot 2022. áprilisában törölték. A jelentés nem sokkal azután érkezett, hogy Osment a CBS csatornáján Az ifjú Sheldon sorozat állandó státuszává vált. Noha a két esemény valószínűleg nem állt kapcsolatban egymással, A látszat néha csal lemondását a kritikai közönség vegyes értékelése okozhatja.

Űrhadosztály

Az Űrhadosztály első évada 2020. májusában vegyes fogadtatásban részesült, a második évad pedig általában kedvező kritikákkal indult. A javulás ellenére a Netflix továbbra is lemondott a műsor megújításáról egy újabb évadra. Mivel a sorozatnak magasabb volt a gyártási költségvetése, a teljesítménylécet is magasabbra tették. Mint ilyen, a kritikai elismerés és a nézettség, amely nem volt lenyűgöző, kulcsfontosságú tényező volt a jövőjét illetően.

Nyitókép: Shutterstock

Forrás: Screenrant