A Squid Game szereplői

Hivatalos: folytatódik a Squid Game a Netflixen

A Netflix hatalmas felhajtás nélkül, viszont annál meglepőbben jelentette be a világhírű koreai sorozat visszatérését. A folytatáson senki nem lepődött meg, viszont az öröm egy rajongóban sem maradt el az ikonikus játékbaba felbukkanásától.


Még azon kevés emberek is, akik valamilyen oknál fogva lemaradtak a Squid Game-ről, felismerik a rövid jelenetben megmutatott babát az első epizódból. Még a kezdetek kezdetén, az első játékban a versenyzőknek az időt kellett lehagyniuk, ugyanis, ha még mozogtak, amikor a visszaszámláló játéklány rájuk pillantott, akkor az életükkel fizettek.

A Netflix a második évad bejelentésére visszaemelte a régen látott figurát a reflektorfénybe. Pontosabban csak félelemkeltő szemét, melyben a kettes szám pirosan világít. Közben természetesen felcsendül a hidegrázós éneke is. A stúdió ezzel akarta jelezni, hogy elindult a visszaszámlálás a folytatásig.

A történet kibővítése egyáltalán nem meglepő a nyitva hagyott befejezés miatt, valamint a hirtelen jött sikert megfigyelve sem. Statisztikák szerint a nézők a megjelenést követő első 28 napban több mint 1,54 milliárd órát töltöttek a Squid Game streamelésével. A széria ezzel a sebességgel hamar népszerűvé vált szerte a világon, hatása pedig kiterjedt a mindennapi életre, az emberek sorozatnézési szokásaira, valamint a divatvilágra is.

Nemrég maga a rendező is megszólalt az új szezonról, melyről sokáig semmilyen részletet nem tudott elárulni a rajongóknak, ellenben megerősítette, hogy ez az univerzum még csak most kezdődött és még rengeteg meglepetést tartogat a továbbiakra.

„Az emberiséget ismét próbára teszik majd ezeken a játékokon keresztül. Azt a kérdést akarom feltenni, hogy lehetséges-e az emberek közötti valódi szolidaritás?”

olvashatjuk egy korábbi cikkünkben Hvang Donghjok szavait a második évad témaköréről.

A folytatás bejelentését követően a még életben lévő főszereplők visszatérését is megerősítették egy nyílt körlevél formájában.

Nyitókép: Instagram/squidgamenetflix

Forrás: The A.V. Club