Tarr Béla Werckmeister harmóniák című filmjének egy jelenete

Döntsd el te, mit nézzünk ingyenesen a Magyar Film Napján!

1901. április 30-án mutatták be a Táncz című első megrendezett magyar filmet, az évforduló alkalmából öt alkotás ingyen lesz megtekinthető a FILMIO-n, melyek kiválasztására online közönségszavazást indított a Filmintézet.

Ingyenesen nézhető filmekkel ünnepli a FILMIO a Magyar film napját, melyhez előzetes közönségszavazást indított a Filmintézet.

Az április 16-ig tartó online szavazás során egy klasszikus és egy közelmúltban megjelent magyar filmre lehet voksolni, a legtöbb szavazatot kapott filmek közül kettő az elmúlt évek mozisikereiből és három felújított magyar klasszikus ingyen nézhető lesz április 27-30-ig.

A szavazók 10 db féléves ingyenes előfizetést nyerhetnek a FILMIO-hoz, amelyen több, mint 600 magyar film nézhető kiváló minőségben.

A közönség az elmúlt években bemutatott mozifilmek közül a világhírű mentőkutyának emléket állító Mancs, az Ambrus Attila történetét feldolgozó A Viszkis, a Dr. Béres Józsefről készült életrajzi dráma, A feltaláló, a romantikus musical, az Egy szerelem gasztronómiája, az 1900-as évek elején játszódó párkapcsolati komédia, a Kék róka, egy sötét hangulatú krimi-thriller, A tökéletes gyilkos, a XX. századi magyar történelmet végigjáró család történetét bemutató Anyám és más futóbolondok a családból, valamint a Nyitva című romantikus vígjátékra adhatják le voksukat.

A klasszikus filmek közül az Ismeri a szandi mandit?, az Isten hozta, őrnagy úr, a Szívzűr,A csodacsatár, a Csendes otthon, az Esős vasárnap, Az oroszlán ugrani készül, a Keménykalap és krumpliorr, valamint A Pendragon legenda című alkotások, továbbá a Kopaszkutya című zenés filmre, illetve a Moszkva tér, a Redl ezredes, a Zuhanás közben, a Szürkület, valamint a Werckmeister harmóniák versenyeznek a nézők szavazataiért.

Szavazni itt lehet.