Harry herceg Spare (Tartalék) című könyve egy londoni könyvesbolt kirakatában

Minden idők legvásároltabb memoárjai közé kerülhet Harry herceg könyve

Egy hét alatt több mint 3,2 millió példányban kelt el Harry herceg Tartalék (Spare) című memoárja.

A Penguin Random House kiadóvállalat csütörtöki közleménye szerint csak az Egyesült Államokban 1,6 millió példányt vásároltak meg a könyvből, amely jó úton jár afelé, hogy minden idők legnagyobb példányszámban megvásárolt memoárjai közé kerüljön.

A brit kiadó adatai szerint Nagy-Britanniában forgalmazása első napján 400 ezer fogyott a könyvből, beleértve az ekönyves és hangoskönyves változatot is.

A Spare 15 nyelven jelent meg eddig, és előkészületben van további tíz nyelvre való fordítása is. A 407 oldalas mű magyarul március 17-én jelenik meg a Corvina kiadásában, Tartalék címmel.

A memoárt az Amerikában élő sussexi herceg J. R. Moehringer amerikai íróval együtt jegyzi, aki Andre Agassi Open című memoárján is dolgozott, valamint ő írta a The Tender Bar című könyvet is, melyből Iskola a pult mentén címmel George Clooney forgatott filmet Ben Affleck főszereplésével.

Harry könyve már megjelenése előtt a legkelendőbb cím volt az Amazon brit bestseller listáján, a kiskereskedők pedig tartós érdeklődésre számítanak az Egyesült Királyságban.