Harry herceg Tartalék című memoárja

Harry herceg egy extra fejezettel bővítheti ki a memoárját — fizetnél érte?​

Harry herceg botrányokat keltő memoárja januárban jelent meg. Az elmesélt történetek sok rajongó ellenszenvét kiváltották, illetve a királyi család sem nézte jó szemmel a Tartalék című könyv megjelenését. A szerző most mégis azt tervezheti, hogy a kötet későbbi kiadásait extra fejezettel bővíti ki.


Bár valóban sokaknak nem tetszettek a Tartalékban olvasottak, a könyv mégis hamar nagy sikert aratott a kasszáknál. Éppen ezért nem lenne meglepő, ha Meghan Markle férje egy kis extra haszonra akarna szert tenni egy kibővített változat piacra dobásával. Hiszen, melyik rajongó ne szeretne több személyes történetet olvasni a sussexi hercegi párról?

A Marie Claire cikkében egy forrást idéztek, aki szerint Harry herceg valóban egy ilyen lépésre készül:

„Harry herceg már most azt tervezi, hogy legalább egy új fejezetet hozzáad a puha kötésű változathoz, ami még idén, vagy a jövő év elején jelenik meg, amikor a kemény borítós példányok értékesítése lezárul.

Az olvasók nagyon kíváncsiak Harry és felesége, Meghan Markle érzéseire a királyi visszhanggal kapcsolatban, amit a Netflix-dokusorozatuk sugárzása és a Tartalék kiadása után elszenvedtek.”

A megjelenéseket követően komoly ellenszenv lépett fel a címüket elhagyó királyi személyekkel szemben. Egy közvélemény-kutatás szerint sok brit személy még a koronázáson sem látná szívesen Harryéket. A témával kapcsolatban egy kapcsolódó cikkünkben tudsz részleteket olvasni.

A herceg képviselője egy online üzenetben így reagált a felmerülő pletykákra:

„Ez nem igaz."
Harry herceg egy telev\u00edzi\u00f3s m\u0171sorban interj\u00fat ad

Fotó: Getty

A szűkszavú reakció ellenére nem csodálkoznánk, ha új tartalmak kerülnének majd a papírkötéses változatba. Tulajdonképpen egy gyakori jelenség, hogy a szerzők kibővítik az eredeti művet új részletekkel a későbbi kiadások során.

Meghan Markle-ék esetében azért is lenne problémás a bővítés, mivel vészesen közeledik III. Károly koronázása Az eseményre már a sussexi hercegi párt is meghívhatták, ami — bár nem kapnának komoly szerepet — a béküléshez vezető út első lépése lehet. Harry herceg egy nyilatkozatában megjegyezte, hogy innentől testvérére — Vilmos hercegre — és apjára száll a kezdeményezés joga. Ők elmesélték a saját nézőpontjukat, innentől pedig készen állnak tárgyalni.

Erről a témáról itt tudsz bővebben olvasni.

Nyitókép: Getty